япония деца

Премиерът на Япония Шиндзо Абе заяви през март за намерението си неговата администрация да включи забрана за физически наказания от родителите на техните деца, в планираните ревизии на закона. Днес законодателните промени насочени към засилване на превенцията на насилието над деца, получи одобрение при гласуването в Парламента, съобщава РИА Новости.

Единадесетокласник от Варна е номер едно в света по информатика: Младият българин над всички в ЯпонияЧетири медала, един златен и три бронзови, спечелиха българските ученици на 30-ата Международна олим…Oct 15 2018skafeto.com

Приемането на изменения в закона бе инициирано след бруталното убийство на ученичка. В началото на годината Япония беше разтърсена от историята на 10-годишната Миа Курихари, бита и измъчвана от родителите си. В края на януари тя е намерена мъртва в банята на апартамента на семейството след продължителен тормоз и побои от страна на баща си. Разследването установи, че в училищния въпросник момичето признало, че редовно е бито от баща си. Въпросникът завършва с молба за помощ от учителя: „Сенсей, можеш ли да направиш нещо?“. Вместо да се застъпят за детето, държавните органи извършват длъжностно нарушение като предават въпросника в ръцете на бащата. Малко след това Миа е намерена мъртва.

Показаха първите кадри от адското земетресение, което удари Япония: Има загинали и ранени (СНИМКИ и ВИДЕО)Трима души загинаха и най-малко 41 бяха ранени в резултат на силното земетресение в района на град О…Jun 18 2018skafeto.com

Патолозите установили, че детето има следа от насилие по тялото и не е яло нищо поне два дни преди смъртта си. Миналата година момичето вече е било отнето от родителите си и дадено на приемно семейство заради подозрения, че е жертва на тормоз у дома. После, без основателна причина, тя е върната при родителите си.

Тормозът и побоите, на които бащата е подложил детето си с мълчаливото съгласие на майката, той оправдал с „образователна цел“.

Липсата на строги ограничения върху произвола на родителите върху техните деца затруднява навременния контакт с полицията, а органите, които се грижат за закрила на децата често не могат или не желаят да ги защитят от тормоз, казаха депутати от парламента в Япония по време на дебата.

Тайните на Япония – ето какво стои в основата на дългия, спокойния и щастливия живот на столетницитеЯпонска притча разказва следното:
В малко японско градче една жена била на смъртно легло. Изведнъж т…
Apr 26 2018skafeto.com

loading...