летящ автомобил

Компаниите по целия свят се надпреварват да бъдат първите, които ще пуснат „летящ автомобил“ (летящи превозни средства), съобщава MIT Technology Review.

За това имаме новина! Японският електронен гигант NEC изпробва прототип, наподобяващ дрон вчера в клетка в едно от съоръженията на компанията в Абико, Япония. Апарата успешно се рееше на около 3 метра (10 фута) над земята за минута. На борда нямаше пътници, а захранването е посредством батерия, разкрива агенция Bloomberg. Инженерите от NEC прекараха около година в разработването на модела, който тежи около 150 килограма и е дълъг 3,9 метра.

Как е правилно да го наричаме? „Летяща кола“ е малко подвеждащо като термин, имайки предвид, че конкретния апарат не може да премине от шофиране по пътища до летене. Всъщност това е голям дрон, с четири витла, който може да превозва хора.

Голямата амбиция: Правителството на Япония се надява да позиционира страната като лидер в летящите не по-големи от хеликоптер автомобили. В своятна „пътна карта“ се казва, че страната планира да доставя стоки по този начин до 2023 г. и да може хората да се возят в такива превозни средства в нейните (много гъсто населени) градове до 2030-те.

Toyota Prius ще опитомява енергията на слънцетоToyota стартира изпитания на нова модификация на своя хибрид Prius. Автомобилът е покрита със слънче…Jul 16 2019skafeto.com

Една от многото: Редица компании, включително Boeing, Airbus и Uber, работят върху автономни полети. Все още не е ясно кой е точно целевият пазар, но освен първоначален пробив сред свръхбогатите, не си представяме бързата поява на „летящи таксита“ без шофьори, поради това, че няма да са икономически изгодни.


Изцяло електрическата хиперкола на Lotus се зарежда само за 9 минути (ГАЛЕРИЯ)Lotus реши да направи своята най-нова хиперкола не само изцяло електрическа, но и невероятно мощна. …Jul 20 2019skafeto.com

loading...