нап заплата

Галя Димитрова е била на Мачу Пикчу по време на хакерската атака срещу приходната институция. Докато България се тресеше от скандали покрай безпрецедентния теч на лични данни, шефката на НАП се е разхождала из Перу, пише ”19 минути”, а за капак след фиаското нейната заплата скоча на 124 000 лева на година!

Личните, данъчните, кредитните, осигурителните данни на повече от 4 млн. българи – всички активни граждани в страната, изтекоха и могат да се използват за криминални действия срещу тях и заробване с борчове. Оказа се, че проблемът е бил докладван на премиера в края на юли, но е съществувал още от април, а всички са криели информация.

Неадекватно говорителят на НАП първо го отрече при излизането на стартовите информации за незапомнения скандал, поради който най-важният ни търговски и политически партньор Германия, Белгия и други държави спряха инфо обмена с България.

Галя Димитрова обаче не се трогна и не се върна от ваканцията си при все това, а финансовият министър Владислав Горанов пое вината й върху себе си, като дори не й поиска оставката.

Лични данни на милиони българи изтекоха от държавната ни администрация!11GB-ова база данни е бил предоставен от анонимен мейл до различни медии след най-големият теч на ли…Jul 15 2019skafeto.com

Нещо повече, заплатата й бе вдигната и според писмо от работещи в НАП до „19 минути” възнаграждението й вече възлиза на 124 000 лв. годишно с бонусите, което тя не пожела да коментира, като мълчанието се приема за съгласие.

„Ето значи как може да си позволи да плаща всеки месец по 800 лв. за отказ от достъп до обществена информация“, коментира по този повод известният пиар и граждански активист Весислава Танчева.

„ТАД груп“ фалира, а красивото гадже на хакер №1 го напуснаКомпанита на арестувания за атаката срещу НАП Иван Тодоров – „ТАД груп“ фалира. Миналата седмица аре…Sep 30 2019skafeto.com

В свое писмо тя е поискала обяснение от НАП защо не се събират 16 млрд. лв. ДДС дължими на държавата предимно от олигарси, харчещи стотици милиони всеки от обществени поръчки, докато се осъществяват поръчкови ревизии в нарушение на елементарните законови процедури срещу противници на властта и дори само срещу хора, които изразяват публично мнение, което не харесва на министъра Горанов и други от властта. Така НАП бе превърната в бухалка.

След като се върна на работа след отпуската си, Галя Димитрова обясни пред медиите за отсъствието си: „Беше трудно решение да не си прекратя отпуската. Имах много важна и изключително отговорна лична причина, пояснява изпълнителният директор на НАП“.

Обвиняем за хакерската атака е шефът на компютърната фирма „ТАД Груп“ Иван Тодоров.
5 милиона българи сменят лични карти през ноемвриОколо 5 милиона българи ще трябва да сменят личните си карти в най-бързи срокове заради безпрецедент…Aug 17 2019skafeto.com

loading...