Джан Чи, секретар на Комитета на комунистическата партия към град Хайкоу и член на Постоянния комитет на провинция Хайнан
Хиляди златни пръчки и кюлчета бяха открити в дома при проверка от властите
Инспекторите откриха и 34 милиарда евро при съмнения за подкупи по сметката на
58-годишният Джан Чи, висш комунистически началник в град Хайкоу
Той би бил най-богатият човек в Китай, ако обвиненията се окажат верни

Предполага се, че властен комунистически чиновник в град Хайкоу, Китай, е получил 13.5 тона злато и 34 милиарда евро подкуп. Хиляди златни пръчки и кюлчета бяха открити в дома на по време на разследване от властите в началото на този месец.

Стойността на откритото злато достига 580 милиона евро според международните търговски цени. При проверката, Джан Чи, 58-годишен висш комунистически служител в провинция Хайнан, беше задържан.

В допълнение към златото, инспекторите са открили 268 милиарда юана (34 милиарда евро) от предполагаеми подкупи по сметката на мъжа, според докладите от разследването. Смятало се е също, че е получил множество луксозни вили като подаръци.

Ако обвиненията към Джан Чи се окажат верни, той би бил по-богат от Джак Ма, който се смята за най-богатия човек в Китай, с богатство от 33 милиарда евро според сп. Форбс.

Нарастващото богатство на Китай променя начина, по който хората умиратХронични заболявания като инсулт, проблеми със сърцето и рак на белия дроб са станали главните причи…Sep 27 2019skafeto.com

Задържаният Джан Чи беше секретар на Комитета на комунистическата партия към Хайкоу, провинциалният столичен град към Хайнан и с население около девет милиона души.

Той имаше власт, равна на кмета на града, според ранкирането на служителите в Китайската комунистическа партия.

Джан беше и член на Постоянния комитет на провинция Хайнан. В момента вече е лишен от двете титли от Централната комисия на ККП по проверка на дисциплината.

Китай с остър тон срещу външния министър на Германия заради ХонконгКитай недоволства от срещата, проведена между германския външен министър Хайко Маас и хонконгския се…Sep 11 2019skafeto.com

Новината и темите, свързани с ареста, са цензурирани в континентален Китай.

В изявление от 6 септември от Комисията за проверка на дисциплината са заявили, че Джан е заподозрян, че е нарушил сериозно закона и дисциплината. Говорителят на комисията добави, че в момента е задържан и се разследва от ведомството.

Чжан Чи е роден в източната китайска провинция Анхуей и се присъединява към Комунистическата партия през 1983 г. Преди да се възкачи на власт в Хайкоу, той е бил заместник-кмет на град Саня и кмет на Данджоу. И двата града са в провинция Хайнан.

Китай се изложи в Ангола. Не успява да построи летище за 15 годиниНовото международно летище в столицата Луанда се строи от вече 15 години и все още не е завършено. Н…Sep 11 2019skafeto.com

loading...