ВиК оператор

Голяма авария по довеждащия водопровод от пречиствателната станция за питейни води в Перник променя графика на водния режим в по-голямата част от града.
Освен областния център, засегнати от проблема ще бъдат още град Батановци и 7 села в региона. Неочакваната авария е в квартал „Железни заводи“, а по отстраняването ѝ ще работят екипи от Перник и София.

При необходимост действията им ще продължат и през нощта до възстановяване на обичайния график на водоподаване.

Ето какво гласи официалното съобщение:

Поради възникнала голяма авария на довеждащия водопровод от ПСПВ Перник с диаметър 1020мм в кв. Железни заводи, ще бъде спряна водата за да се извършват необходимите ремонтни дейности. Поради очаквания продължителен ремонт, който започва на 22 януари в 8 часа, няма да бъде резервирано достатъчно количество вода в градски резервоари Могиличе и няма да може да се спази графика за режимното водоподаване. За да се намали времето за отстраняване на аварията, ще работят два екипа – на ВиК дружеството и на фирма от София.

Аварийните дейности ще нарушат водоподаването на гр. Перник, ЦГЧ, кв. Твърди ливади, кв. Могиличе, някои части на кв. Иван Пашов, кв. Рудничар, кв. Ралица, кв. Драгановец, кв. Проучване, кв. Каменина, кв. Клепало, кв. Радина чешма, кв. Стара чешма, с. Дивотино, с. Мещица, с. Витановци, гр. Батановци, с. Богданов дол, с. Лесковец, с. Черна гора, с. Ярджиловци. При необходимост аварийните екипи ще работят и през нощта до приключване на ремонтните дейности.

Аварията няма да се отрази на водоподаването по режим на кв.Изток, кв.Тева, кв. Мошино, част от кв. Иван Пашов, с. Люлин и с. Бучино, които ще бъдат водоснабдени по график.

Проблеми с водата възникнаха и в Асеновград. Авариен ремонт на водопровод ще остави днес без вода кварталите западно от река Чая, живеещите край автогарата и жп гарата в града, както и тези в района на стадиона.

Ремонтът обхваща 70-метров водопровод. Освен подмяна на старата етернитова тръба, се налага и изместване на съоръжението, което преминава през двора на една от детските градини.

По време на Новогодишните празници тръба на водопровода се спука и наводни двора на детското заведение. Очаква се ремонтът да приключи до края на деня.

Виж още:Каролев: Няма как планът за Перник да се изпълни за 45 дниNo ExcerptJan 22 2020skafeto.com

Министър Ревизоро обеща: Перник няма да пие водата на СофияПерник няма да пие водата на София, водният ресурс трябва да се пести, заяви новият министър на окол…Jan 19 2020skafeto.com


loading...