автобус от Гърция

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Автобус с български туристи, прибиращи се от Гърция към Бургас, се преобърна на пътя Тополовград-Свиленград, близо до село Миладиново. Един човек е загинал, а 19, сред които и деца са ранени. На място веднага са били изпратени 6 линейки, 7 полицейски екипа и 5 пожарни автомобила, предава Сега.

Сигнал за пътното произшествие е подаден на тел. 112 малко след 18:00 ч. вчера. По първоначална информация на път II-55 Нова Загора – Хасково между селата Дрипчево и Младиново пътнически автобус с бургаска регистрация, в който са пътували над 40 пътници, е паднал в дере край пътя.

„Автобус с бургаска регистрация е катастрофирал на връщане от екскурзия от Кавала. Има ранени и един починал. Събирам информация, за да се опитаме да помогнем. Свързал съм се с болницата в Хасково. Очаквам информация за състоянието на ранените, както и информация от фирмата превозвач“, написа в профила си във Фейсбук бургаският кмет Димитър Николов. Той добавя, че 6 от жените, включително екскурзоводката, са в болницата в Хасково и са настанени в хирургия и ортопедия с наранявания, но няма опасност за живота им, според уверенията на директора на болницата. Има още хора, които се диагностицират в спешното отделение, твърди Николов.

„Пътниците са били 47. 19 са пострадалите, 9 са в болницата в Хасково, в Свиленград са 4, в Харманли са 6. Двама от пострадалите са в по-тежко състояние, сред пострадалите са и две деца „, пише още Николов.

Благодарение на мигновената намеса на полицията всички пътници са бързо извадени, някои транспортирани към болнични заведения, други насочени за преглед на място и им е организиран подслон.

Пробата за алкохол на водача е отрицателна. Пред униформените той е обяснил, че на завой автобусът е поднесъл.

Още от България


loading...