Автовоз

Автовоз падна от мост на пътен възел „Даскалово“, съобщи регионалният говорител на МВР в Перник Венцислав Алексов. Инцидентът е станал вчера около 19:15ч.

Автовозът, който е с пернишка регистрация, е пътувал от София към Перник и е превозвал един автомобил. При навлизането в пътния възел камионът пробил мантинелата и паднал от моста.

Екипи на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ проведоха аварийно-спасителна операция по изваждането на водача. Реже се кабината, защото шофьорът бе затиснат, каза Алексов, цитиран от БТА.

Повече от два часа спешните екипи, десетки полицаи и пожарникари се опитваха да извадят шофьора Георги Петров от кабината на автовоза. На място чакаше и спешен екип, който да го прегледа и при нужда да го транспортира в болница.

При опитите да бъде изваден беше използван и багер, който да повдигне кабината.

На мястото на инцидента пристигна и семейството му.

Спасителната операция по изваждането на шофьора от кабината продължи с часове. След като е бил закаран в болницата в Перник, той е починал, съобщи по-късно bTV.

По информация на Нова тв не е имало спирачен път, което вероятно означава, че водачът е заспал или му е прилошало.

„На кръговото има разсипано масло, което никой от институциите не отиде да провери и опесъчи и да бъде безопасно. С минимална скорост на кръгово движение той кара автовоз и пада от ето там. Не е употребявал нито наркотици, нито алкохол и затова по тяхна вина се случи това“, заяви дъщерята на жертвата пред bTV. Александра обясни, че баща ѝ е професионален шофьор от повече от 15 години.

Още от България


loading...