катастрофа катастрофата с Лютви Местан

Автотехническата експертиза, назначена по разследването на катастрофата с участието на лидера на ДОСТ Лютви Местан, която завърши със смърт на бебе, е готова, съобщиха от Окръжната прокуратура в Кърджали.

Местан остава единствен обвиняем по случая, но все още се провеждат допълнителни действия по разследването, посочиха от държавното обвинение.

Инцидентът, при който колата, управлявана от бащата на загиналото, се удари с лекия автомобил на лидера на ДОСТ, стана при разклона за момчилградското село Загорско на 14 април. При опит на Местан, който бе зад волана на „Фолксваген Фаетон“, да се включи в главния международен път за Гърция последва сблъсък с „БМВ“-то, движещо се от Кърджали по посока ГКПП „Маказа“. Зад волана е бащата Юсеин, в автомобила са съпругата му Емине и двете им деца. 6-месечната Еджрин загина на място, а родителите и по-голямото й братче бяха транспортирани в болница. Няколко часа след инцидента Лютви Местан беше задържан от полицията и му беше повдигнато обвинение за причиняване на смърт при непредпазливост, припомня Дир.бг.

Срокът на разследването обаче бе удължаван три пъти заради вещите лица. Изготвянето на автотехническата експертиза отне половин година.Ленти лесно се режат, но кога ще оправят „отсечката на смъртта“… 19-годишна загина на мястото, където Местан уби бебе19-годишно момиче загина при тежка катастрофа на „отсечката нъ смъртта“ – пътя между Кърджали и ГКПП…Oct 25 2019skafeto.com


loading...