отказват линейка

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Пореден случай на агресия срещу медик. Медицинска сестра е нападната в спешното на пернишката болница, докато се опитвала да зашие раната на пациент. Нападателят е задържан за 24 часа, съобщи БТВ.

В късния следобед вчера санитарката Милена Томова чува писъците на колежката си медицинска сестра, която е с пациент с порезна рана на ръката в хирургичния кабинет на спешното в Перник.

„Лицето беше на земята и този, който участваше като побойник, риташе. Вероятно я е скубал, защото при огледа на органите на реда имаше кичур коса“, казва Милена Томова.

Медицинската сестра веднага е прегледана и настанена в неврологичното отделение, където ще остане под наблюдение в следващите дни.

„Оказа се, че от скенера няма данни за мозъчен кръвоизлив. Жената е контактна, но е с комоцио. Леко комоцио има, мозъчно сътресение“, обясни д-р Даниела Стойчева, дежурен лекар.

От пресцентъра на МВР съобщиха, че нападателят е мъж на 30 години от пернишкия квартал „Рудничар“. Според очевидци той е бил в нетрезво състояние. От персонала на болницата посочват, че агресията в спешното е нещо обичайно, а това личи и от дупки в стените след блъскане.

Пиян лекар преглежда пациенти в Спешното във Варна

Лекар с 1,9 промила алкохол в кръвта е преглеждал пациенти в Спешното отделение в болница „Св. Анна” във Варна. За това сигнализира мъж, който е завел съпругата си в болничното заведение заради сериозна травма в областта на гърдите, предаде Нова тв.

Съпругът на пострадалата получил грубо отношение от лекаря и се усъмнил, че той е употребил алкохол. „Обадих се на 112 и дойде екип. Полицаите си свършиха перфектно работата и го тестваха с дрегер. Пред органите на реда той започна да се оправдава, че не е пил много”, обясни Дамян Стоянов.

След около час пристигнал и директорът на болницата, за да смени употребилия алкохол медик. Стоянов го попитал дали на лекаря ще бъде взета кръвна проба, получил отговор: „Ще преценя”.

За NOVA от болницата заявиха, че незабавно е извършена вътрешна проверка по случая. Установено е нарушение на трудовата дисциплина и ще бъде наложено адекватно административно наказание.

„Нека директорът на болницата да обърне внимание. Разбрах, че този д-р Славов е завеждащ отделение „Гръдна хирургия”. Явно контролът на по-висшите нива е занижен. Да се обърне повече внимание, докторите да се проверяват за алкохол”, апелира Стоянов.

Здравният министър Асен Меджидиев коментира от Добрич, където откри обновеното и разширено Спешно отделение на МБАЛ-Добрич, че не е запознат със случая в детайли, но че първото ниво, на което той следва да се разгледа, е етичната комисия към Българския лекарски съюз. Той заяви, че веднага щом се върне в София, ще разпореди проверка.

Още от България