Аз съм Митко от записа

Аз съм Митко от записа, гласът на втория мъж е категорично на президента. Това обяви главният секретар на държавния глава – Димитър Стоянов, пред БТВ.

„Разговорът не е иницииран от Румен Радев, а от ген. Стойков“, посочи той по повод разпространените записи от телефонен разговор между президента и началника на Военновъздушните сили за документацията по назначаването на Десислава Радева, тогава Ганчева, за пиар на ВВС.

Димитър Стоянов предположи, че подслушван е бил ген.-майор Цанко Стойков, а не държавният глава.

„Нямам идея каква е причината ген. Стойков да се обади на президента, както виждате от разговора, президентът Радев също не знае и той пита: „За какво става въпрос?“. Отговорът на ген. Стойков е, че е поискана такава информация от Славчев – най-вероятно това е зам.-председателят на КПКОНПИ“, обясни Димитър Стоянов.

Той посочи, че през 2014 г. офицерът по връзки с обществеността във ВВС напуска поради пенсиониране. През ноември ген. Радев, тогава командир на ВВС, назначава госпожа Генчева за временно изпълняващ длъжността „Връзки с обществеността“. Основание за това нещо е Кодекса на труда, както и правила за дейността на Връзки с обществеността в Министерство на отбраната.

„Това място два пъти е обявено в регистър и не се явява кандидат“, уточни Димитър Стоянов.

„Госпожа Генчева (б.р.- впоследствие Радева) е на тази позиция до август 2016 г. След това по същия начин е назначен друг цивилен служител, който също по съвместителство изпълнява тези функции. Това е практика, която е напълно законосъобразна“, отбеляза главният секретар на президента.

По думите му през 2015 г. е извършена проверка от инспектората на МО и не са открити нарушения.

„Втората тема, която се обсъжда в записа, е за финансовите средства, които е получавала госпожа Генчева като компенсация за това, че живее на квартира и няма собствено жилище. Такива суми се се изплащат на всички военнослужещи и цивилни служители, които не разполагат със собствено жилище. Сумата е фиксирана и тя е между 100 лв. и 120 лв. за София“, обясни още Димитър Стоянов.

Според него КПКОНПИ също излиза със заключение, че няма нарушения.

Виж още:Бивш министър на Бойко Борисов: Десислава Радева може да е агент на чуждо разузнаване„Говорим за хипотеза, която обаче не е изключена. Записите с Румен Радев и с Цанко Стойков е възможн…Feb 3 2020skafeto.com

Прави ли партия Румен Радев?Прокурорската атака срещу президента Румен Радев може и да няма конституционни основания, както обяс…Feb 2 2020skafeto.com

За скандала без емоция: Гешев направи голям подарък на Радев„За скандала Гешев-Радев без емоция“ е коментар на Валерия Велева в сайта Епицентър.бг. Публикуваме …Jan 30 2020skafeto.com

loading...