3471 заразени

Затвориха шивашко предприятие в Айтос заради 49 случая на коронавирус при работниците. Това съобщи за БНТ директорът на РЗИ-Бургас д-р Георги Паздеров.

Текстилният цех е затворен за дезинфекция, а всичките му 75 служители, които са от Айтос и Руен, са поставени под домашна карантина. Пробите на заразените им колеги са станали ясни вчера.

Шивашкият цех функционира от няколко месеца. Заразените са от Айтос, Руен и Карнобат, а най-много заразени има в Зайчар, твърди bTV.

Петима души са настанени в болницата в Айтос.

„Вътрешното отделение става изцяло COVID отделение. Там ще лекуваме само пациенти с доказан коронавирус“, обясни директорът на здравното заведение.

Кметът на Бургас е поискал от Министерството на здравеопазването във всички работещи болници да бъдат разкрити отделения за лекувани на заразени с коронавирус.

Ще бъде свикан и областният щаб, който ще вземе решение какви точно мерки да бъдат предприети за справяне с кризата.

С тези случаи Бургаска област отбелязва ръст на новозаразени от COVID-19, които само за денонощие са 64 души.

Виж още:По нареждане на кабинета: Щабът и генерал Мутафчийски се завръщат„Мерките в България няма да се втърдяват, защото в момента ситуацията с коронавируса не изисква това…Sep 29 2020skafeto.com

Важно от образователния министър – вдигат прага за преминаване към дистанционно обучениеЧетири на 1000 паралелки в страната са карантинирани от началото на учебната година, заразените са с…Sep 28 2020skafeto.com

К-19: 216 нови случая, починалите от началото на пандемията вече са над 800216 нови случая на заразени с К-19 са регестрирани в Единния информационен портал. Те са открити с 3…Sep 29 2020skafeto.com


loading...