айтос траур

Кметът на Айтос Васил Едрев обяви днес за ден на траур на територията на цялата община в памет на загиналите баща и двете му деца при жестоката катастрофа в града.

Със заповед на Едрев националният флаг на всички общински сгради ще бъде свален наполовина. Освен това се забранява провеждането на всички публични тържества и радостни ритуали през днешния траурен ден.

Катастрофата стана снощи около 21.20 часа на улица „Хаджи Димитър“ срещу сградата на Държавното горско лесничейство в Айтос. Там, в условията на десен завой с наклон при спускане по пътя от Провадия към Айтос, ТИР-ът с полуремарке, управляван от 35-годишния бургазлия Валентин В., поради движение с несъобразена скорост и възникнала техническа неизправност не могъл да спре своевременно и блъснал странично лекия автомобил „Волво“ на семейството.

След удара, камионът и джипът се блъскат в мантинела и в дърветата в крайпътната градина.

33-годишният Нури Хюсеин, 8-годишният му син Джелил и 5-годишната му дъщеричка Айфер са загинали на място. 32-годишната майка Фатме, която е седяла до съпруга си на предната дясна седалка е оцеляла по чудо. Младата жена е откарана в УМБАЛ – Бургас, където е прегледана, но отказала хоспитализация.

Семейството, което живее в руенското село Речица, снощи е било на гости при родителите на Фатме в село Чукарка. Малко преди 21 ч. потеглят към дома си.

„Трагедията е огромна за цялото село, не само за близките. Семейството бе пример за сплотеност. Нури и Фатме оглеждаха с много любов двете си дечица, четиримата бяха неразделни. Много жалко, Господ да дава сили на Фатме да преживее тази трагедия“, казаха пред Флагман съседи на младото семейство.

Нури и Фатме работели в семейния цех за преработка на животински отпадъци. Сюлейман – бащата на Фатме, е собственик на семейния бизнес, но дъщеря му и зет му са вземали дейно участие. Фирмата работи с чужди клиенти – изпраща готовата продукция към Западна Европа, споделиха запознати.

Виж още:Ужасяващи подробности за касапницата в Айтос, 17-годишното момче е с опасност за животаС опасност за живота в болницата в Бургас остава 17-годишното момче, което е било пометено от преобъ…Sep 14 2021skafeto.com

Ад в Айтос! Смъртоносна катастрофа между ТИР и две коли, 2 деца сред жертвите (ВИДЕО)За няколко жертви и ранени след жестока катастрофа, станала в Айтос късно снощи, съобщава Флагман. …Sep 14 2021skafeto.com


loading...