албания помощ

Министерски съвет ще отпусне спешна финансова помощ от 200 000 лева на Албания заради опустошителното земетресение. Средствата са в рамките на бюджета, определен за помощ за развитие, и ще бъдат одобрени на утрешното заседание на Министерския съвет.

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева проведе телефонен разговор с и.д. министър на външните работи на Албания Гент Цакай, който благодари за изразената готовност спасителни екипи на МВР да се включат на място в издирването на затрупани хора.

Цакай информира министър Захариева за организацията на спасителните операции.

По разпореждане на външния ни министър в българското посолство в Тирана е сформиран кризисен щаб, като дипломатите ни са в непрекъсната координация с останалите мисии на ЕС в страната, както и с албанското външна министерство.

Помагаме с 200 000 лв. на Албания след земетресението

До момента български граждани не искали съдействие нито в посолството, нито в ситуационния център на МВнР.

Нашите сънародници може да се свързват денонощно с посолството ни в Тирана на телефони +355 4 22 33 155 и +355 4 22 32 906, както и в ситуационния център на МВнР на телефон 948 2404.

Още:
Земетресение с сила 6,4 по Рихтер удари Албания (Видео + Снимки)Десетки сгради в Албания са били разрушени след регистрираното тази нощ мощно земетресение, като тру…Nov 26 2019skafeto.com

loading...