албена хотели

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Трагедия в туризма – в разгара на лятото гостите по Северното Черноморие намаляват. И перспективите са лоши – ако се погледнат резервациите. По тази причина курортът „Албена“ започва поетапно да затваря хотели. Август е към средата си, а зазимяването вече е започнало.

Миналата седмица гостите на комплекса са били 8 000, тази седмица те вече са около 6500, каза управителят на „Албена“ Христо Пенев пред БНР.

За всичко е виновен корона-вирусът, особено след като в България, сочена за пример в първите месеци на пандемията, контролът бе прекалено отхлабен и страната ни започна да отчита всеки ден трицифрени случаи на доказано заразени сд Ковид-19 (само днес бяха докладвани много малко случаи, но това е заради ниския брой тестове). В резултат на лошите данни за броя на заразените и на настанените в болници много държави започнаха да налагат рестриктивни мерки по отношение на България, много чартърни полети бяха преустановени, а Германия обяви Северното ни Черноморие за опасна дестинация.

Всъщност бумът на заразени в тази част на страната се дължи най-вече на плъзването на болестта в домове за възрастни хора и властите уверяват, че става дума за ограничени огнища, не за дифузно разпространение.

Факт е, че по курортите заболели от корона-вирус няма. Но така или иначе, негативният имидж на България като държава, изпуснала от контрол епидемията, е налице и това засяга болезнено туризма.

Епидемичната обстановка в комплекса е спокойна, до този момент няма данни за заразени туристи, посочват от курорта „Албена“. Имало е данни за служители, които са имали контакт с носители на вируса, и те веднага са били карантинирани.


loading...