През юли няма как да има избори, а и никой не иска избори през август. Така че ако не се състави правителство сега и се наложи да се направят избори, то те най-добре би било да са през септември.

Това обяви шефът на Стратегическия съвет на президента Румен Радев и съветник на служебния премиер Гълъб Донев – проф. Александър Маринов, в „Тази сутрин“ по Би Ти Ви. Никой не иска да управлява наистина и да носи отговорност в такава ситуация, коментира той. И посочи: „Месец парламентът не е свършил един грам полезна работа, всичко друго са технически условия – да се избере председател и др.“

Маринов предупреди, че ще става все по-трудно на държавата да обезпечава необходимите публични плащания, тъй като след 10 юни е много вероятно да няма действат бюджет.

„Разходите са чувствително повече от приходите“, заяви още Маринов.

Много бих искал да има редовно правителство, България се нуждае. Към този момент обаче е малко вероятно да бъде съставено правителство, заключи професорът.

Ако бъде освободен главният прокурор, кой ще избере новия, какво ще се случи с Висшия съдебен съвет, попита той.
Стратегът на президента коментира и че в конституцията няма срок, в който държавният глава да трябва да подпише указ за нов главен прокурор.


loading...