ангелкова съпругът

„Оставка се иска, когато си виновен за нещо конкретно, не си направил нещо конкретно… В случая аз разбирам изключителното напрежение на всички и подкрепяме исканията на бранша в голямата им част. В момента ситуацията е такава, че буквално секторът не функционира и напрежението е огромно. Аз ли съм виновна за това, че има зараза за коронавирус? Аз ли съм буквално разпространила тази зараза? Само България ли е в тази ситуация? Нека все пак да видим какво се случва извън нас. Ние не сме самостоятелна единица в този сектор. Виждате какво се случва в цяла Европа, в Гърция, в Испания в Италия – всеки ден сме в контакт с моите колеги.“ Това обяви в ефира на БТВ министърът на туризма Николина Ангелкова по повод искането на много фирми от бранша за нейната оставка.

„В момента не е важно да казваме кой е виновен, за какво е виновен и изобщо виновен ли е въобще. В момента е много важно да обединим усилия, за да можем заедно да преборим тази криза, която е много тежка за всички. Аз разбирам всеки един в този бранш. Със сигурност аз, като министър на туризма и човек, който вече доста време работи в сектора, подкрепям всички искания, които са балансирани, всичко, които може максимално да ни помогне да възстановим сектора“, каза още Ангелкова.

Иначе тя повтори старата си теза, че от 15 юни ще започне активната подготовка за летния сезон, като плановете са сезонът да започне на 1 юли. Ангелкова посъветва хората да не отменят резервациите си за юни, юли и август, и да изберат българското.

„Дай боже да можем и по-рано да отидем на море и да се разхлабят мерките“, надява се тя.

Може да се стигне до безплатни шезлонги и чадъри на плажа или заплащане срещу символична сума. Изработени са общи препоръки за туристите и в момента в диалог с бранша се прави организация на самата работа, обясни Ангелкова пред БТВ.

Виж още:Ангелкова: При фалит на туроператори, пари се връщат по съдебен път„След 13 юни потребителите ще имат възможност да вземат ваучери, за да отложат своите пътувания до 2…Apr 5 2020skafeto.com

Ангелкова или за темперирането на ибрика (с активното съдействие на Цецка водещата)„Ангелкова или за темперирането на ибрика“ е коментар на Тони Филипов в сайта reduta.bg. Публикуваме…Jan 28 2020skafeto.com


loading...