третата вълна Ангел Кунчев задължителна ваксинация

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

„С новия си доклад ще препоръчам на министъра на здравеопазването нови мерки срещу ковид-19 за цялата страна“, заяви главният държавен здравен инспектор Ангел Кунчев пред bTV.

По думите му в следващите дни заболелите от коронавирус ще достигнат между 1500-2500 нови случая на ден. Към момента настанените в болница са 3500, като според Кунчев те ще надхвърлят 4000-4500 души.

„Ново затягане на мерките е неминуемо там, където заболеваемостта е висока. Наложително е да се спазват 50% от капацитета на заведенията, може да бъде наложена забрана за масови мероприятия като концерти и фестивали“, каза още Кунчев.

Той допълни, че във Велико Търново и Търговище „развъдник“ на заразата са станали сватби и семейни събирания с по 700-800 души гости.

„На някои места в страната се наблюдава плато. Не е сигурно, че сме достигнали върха, но ако то продължи и последва спад, чудесно. Ако това е връхната точка, системата ще се справи“, допълни Кунчев.

Здравният инспектор каза, че започването на учебната година със сигурност ще ускори процеса по заразяване, но са създадени условия за намаляване на риска.

Вижте още:

Израелско проучване доказа, че имунитетът след преболедуване е 13 пъти по-силен от ваксинитеПоредно проучване за имунитета срещу COVID обръща наобратно научните представи, които експерти по св…Aug 30 2021skafeto.com


loading...