ангел кунчев

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Забавих малко поставянето на третата доза и вирусът ми даде урок, че когато си решил да правиш нещо, най-добре е да го направиш навреме. Дадох положителен резултат, не се наложи влизане в болница, още по-малко пък интубация.

Това заяви пред bTV главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев по повод твърденията, че e бил в изключително тежко състояние заради COVID-19.

„Със сравнително добро лечение успях да преодолея в рамките на седмица – 10 дни. След това обаче този прочут пост-COVID синдром показа своите качества. Цялото тяло страда при едно такова заболяване и кой, каквото си има, го усложнява. Имаше игра на кръвното налягане, висока кръвна захар. Слава богу е преодолимо“, добави той.
Кунчев каза още, че в момента се чувства добре и е на работа от седмица.

„В самото начало много се ядосах, четейки тези дивотии“, добави той.

По думите му, за да си „позволиш да приемаш, че всичко, което се пише по мрежите за истина, значи, че нямаш най-елементарен усет за това как да отделяш истината от лъжата, което е много лошо“.

„През последните дни започнаха да излизат информации за бъдещи политики в здравеопазването и част от тях са за борбата с пандемията. Това, че още отсега се знае, че ще се обърне внимание на една много закъсняла, но и много добра, широка кампания, много ме радва. Без нея не можем да минем“, обясни Кунчев.

Доцентът допълни, че обществото си искат стария живот и това е нормално.
„За съжаление, търсейки човека, който им пречи, се насочват към тези, които се опитват да върнат този стар живот. На всички е ясно, че без по-високо ниво на имунизация, няма да може да се върне. Рано или късно ще я направим тази имунизация, обаче преди това ще платим цената“, заяви Кунчев.

Според него това, което до момента идва като информация за „Омикрон“, е оптимистично.

„Той започва еволюционно да върви точно към това, което очакваме. По този път са минали и други вируси и бактерии. Никой микроорганизъм няма потенциал да предизвиква пандемия 2,3, 5 г. наред и да не се намери начин или той да се приспособи към нас, или ние да намерим много ефективни ваксини и мерки и да успеем да го избутаме“, обясни Кунчев.

По думите му „Омикрон“ може би ще стане нормален респираторен вирус, на който няма да му обръщаме много внимание и с който ще живеем.

За Кунчев тръгването на училище утре ще е много изстрадан компромис, защото е ясно, че с това ще има известно повишение на болестта.

„Но не може до безкрай тези деца да не са в училище“, категоричен е той.

Синът на доц. Кунчев Тодор Кунчев заяви за баща си, че той притежава сигурност, която се предава и на другите.

„Благ, интелигентен и обединител“ – това са трите думи, с които д-р Тодор Кунчев описа баща си – доц. Ангел Кунчев.

Той вижда в него сигурност, която се предава и на другите и отговорност, която понякога е болезнена. Казва за баща си, че е упорито следва пътя на професията.

„Това, което той правеше, е да излъчва една постоянна сигурност. Той е човек, който рядко може да разбереш какво се случва в главата му, защото той придава една аура на сигурност, която се предава и на другите“, казва Кунчев-младши.

Той разказва какъв е бил баща му, когато са се сблъсквали с нелеки проблеми:

„Може би съм бил на 7 или 8, имах апандисит и се наложи да бъда хоспитализиран в Хасковската болница, при което се тръшках, ревах, той ме дърпа да отиваме, аз се бях хванал за пощенските кутии на входа и се тръшкам. И той в един момент спря с тази аура на спокойствие и ми каза: „Добре, виж сега, хората си режат ноктите по света, а ти си се хванал за една операция!“ При което аз млъкнах, учудвайки се на думите му и продължихме към болницата по съвсем различен начин“, спомня си Тодор Кунчев.

Той обясни, че не съжалява за избора си на професия:

„Той се опита да повлияе по обратния начин. Но тогава така твърдоглаво реших, че това е пътят. Мисля, че в последните две години и двамата претърпяхме разочарования в областта на българската медицина. Но не съжалявам за избора си. Март-април 2020-а, тогава наистина беше викан през нощта за събирания, за съвети. Не съм сигурен колко хора биха продължили така упорито на неговото място.“

Д-р Кунчев казва, че баща му притежава болезнена отговорност от време на време:

„И точно това чувство, че когато си прав и го вярваш, е редно да извървиш целия път.“

Синът се обърна и към баща си с пожелания:

„Пожелаваме ти здраво „Д“ в следващите няколко години. И след тях да се насладиш на дълго чаканата и заслужена почивка, когато се отдадеш едно по-здравословно и егоистично съществуване, което ти пожелаваме отдавна.

Виж още:Кунчев отвръща на удара: Връщам се на работа!Главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев се връща на работа в понеделник – 29 ноември. …Nov 26 2021skafeto.com