Андрей Ковачев Демонтаж на съветските паметници

„Следствие на заявеното от Митрофанова прекратяване на дипломатическите отношения, трябва да бъде преместването в музеи и тематични паркове на 180-те паметника на така наречената „съветска армия“ в България!“, това написа във фейсбука си евродепутатът от ГЕРБ Андрей Ковачев.

Той уточнява, че сред демонтираните паметници трябва да бъдат и тези на съветската армия в София и на Альоша в Пловдив.

„Символите на армията – окупатор нямат място в европейска България! На тяхно място да се поставят наши, родни, български символи – на Левски, Ботев, Раковски, Стамболов, Гоце Делчев, Тодор Александров, Иван Михайлов, както и такива на българските царе – Аспарух, Тервел, Крум, Борис I-ви, Симеон, Иван Асен II-ри, Борис III-ти.“, пише Ковачев.

Към мярката той предлага да се добави и преименуването на улици, които носят имената на Дондуков, Игнатиев или Гурко, „които не само че нямат никакви заслуги към българския народ, но дори са били против неговите интереси“.

„Не е нормално всяка втора улица в центъра на София да носи руско име, при това на видни антисемити! Кой българин може да бъде против това чуждите символи на една окупаторска армия, да бъдат заменени с български символи“, възмущава се евродепутатът.


loading...