Андрей Райчев страх бсп избори срещата борисов тръмп слави

ГЕРБ запазва доминиращото си положение – това е първият основен извод от местните избори.

Голямото „но“ обаче идва от ситуацията в София, където изборите са най-символични и най-много граничат с политически избори“, коментира пред БНР социологът Андрей Райчев.

„Цяла серия от кметове получиха много висока лична оценка от избирателите си и пряко преизбиране – повечето от тях са от ГЕРБ“, допълни той и добави:

„Виждаме могъщо присъствие на ГЕРБ на всички места. Няма място, където ГЕРБ решително да е загубил.“

„ГЕРБ имат всички основания да са доволни. През тази година това са два избора, в които не беше сигурно, че ГЕРБ ще спечели – майските европейски и местните. Със сигурност те запазиха своето доминиращо положение в България. Дума не може да става, че българите искат да махнат ГЕРБ в момента и се опитват да направят това“, подчерта Райчев.

Лъжицата катран в меда, според социолога, идва от факта, че кметът на София Йорданка Фандъкова от 60% на миналите избори сега има 35 сега.

„Пукнатина се вижда с просто око, но дали е пробив всъщност зависи от тези избиратели на „Спаси София“ и „Демократична България“, които имат да се изкажат сега по въпроса – да победим статуквото или все пак да си останем в традиционната поза главно да се бием с левите“, коментира Андрей Райчев.

„Мая Манолова не е Радев и ситуацията в София не е точно ситуацията Радев – Цачева“, поясни социологът.Битката за София ще е свирепа! Балотажи в почти всички столични райониВ повечето от 24-те района на столицата ще има балотаж, сочат предварителните данни на ЦИК.

Първи резултати от ЦИК: В 11 областни града без балотажЦИК започна да изнася първите данни от обработването на изборните протоколи. Ето какво показват данн…Oct 28 2019skafeto.com


loading...