Ани Владимирова деца

На 31-и май, в клас ще се върнат едни уплашени и объркани деца. Учителите ще установят, че се срещат с непознати ученици. За сериозния проблем преди влизането в клас предупреди психологът Ани Владимирова.

Децата са свикнали с онлайн обучението, което означава нарушена концентрация. Те за завладени от летаргия, липсва им мотивация, обобщи картината терапевтът.  Според Владимирова, децата са раздвоени – от една страна искат да се видят със съучениците си, след като са прекарали в самота онлайн обучението, от друга изпитват ужасяващ страх от проверки и тестове.

23% от децата са с депресивни състояния, 40 на сто имат трудности с четенето и справянето с математиката, извади тревожни данни Владимирова.

Прогнозата й е, че част от децата ще станат още по-самотни при връщането в клас, други пък ще се обединят в групи и ще засилят агресията. Тя им дава усещане, че са силни, че контролират нещата, обясни терапевтът.

Владимирова даде рецепта за справяне с промяната – силна и добра комуникация между родители и учители, както и между преподавателите и учениците.

По време на епидемията, много от родителите са станали притискащи и ултимативни от притеснение, че децата им изостават със знанията, извади фактите психологът.

Вижте още:
Психолингвистът Стела Богомилова за учениците: Секс, трева и водка!Коментар на Стела Богомилова, психолингвист, експерт по психологически и социални проблеми по темата…Feb 26 2021skafeto.com


loading...