среща коронавирус фалшив сертификат

От понеделник, 25 октомври, всички български граждани, които са преболедували COVID-19 и имат регистриран в Националната здравно-информационна система положителен резултат от направен антигенен тест, могат да изтеглят своя „зелен сертификат“ от www.his.bg, съобщава Дир.бг, позовавайки се на информация от здравното министерство.

Валидността на сертификатите за преболедуване на COVID-19 ще бъде удължена от 6 на 12 месеца, като те ще могат да се ползват на територията на страната, за нуждите на държавния здравен контрол, припомнят от МЗ.

Такива сертификати могат да получат всички преболедували коронавирусната инфекция, установено с PCR или антигенен тест.

Решението се базира на становищата на експертните съвети по инфекциозни болести, епидемиология и клинична имунология, уточняват от МЗ.

Досега сертификатът се даваше само за преболедувалите коронавируса, уставен с РСР тест. С промяната се разширява кръгът на имащите право на този документ.

Вчера от здравното министерство дадоха и отсрочка за санкции за „зелен сертификат“. До неделя няма да бъдат налагани глоби, а само ще бъдат издавани предписания.

Междувременно почти 4 пъти скочи броят на поставени дози ваксини срещу коронавирус през последните два дни. Такава е равносметката от заповедта на МЗ, която вдигна много хора на протести и предизвика недоволство заради липсващ срок за адаптация на хора и бизнес към новите изисквания за „зелен сертификат“.

Желаещите да се извадят „зелен сертификат“ през his.bg трябва да проявят повече търпение, тъй като периодично има проблем със зареждане на страницата му.

Виж още:Здравните власти: Ако зеленият сертификат не свърши работа – локдаунЗаместник-здравният министър Александър Златанов предупреди, че се предвижда сериозно затягане на пр…Oct 22 2021skafeto.com

Стойчо Кацаров през април: Зеленият сертификат е класически пример за дискриминация„Ако се изисква сертификат за имунизация за пътуване или за постъпване на работа, това е класически …Oct 22 2021skafeto.com

При 80% ваксинирани и действащ зелен сертификат: Великобритания е пред здравен колапсРасте натискът върху болниците в Обединеното кралство. С близо 50 000 случая на ден, 1000 хоспитализ…Oct 21 2021skafeto.com

Проф. Чорбанов: Мерките са абсурдни, а зеленият сертификат – безполезенИзключително силни думи по най-горещата тема на последните дни – въвеждането на зеления сертификат, …Oct 21 2021skafeto.com


loading...