Радосвет Горнев апартамента в болница „Лозенец“

Христо Хинков очаква службите да се изкажат за болница „Лозенец“. Според здравния министър не МЗ, а именно службите са компетентните органи, които трябва да се занимават със съществуването на този апартамент.

„Това е проблем на службите – явно е някаква явочна квартира. Да кажат компетентните органи за какво е служил този апартамент“, заяви Хинков в студиото на Нова телевизия. Иначе на него много странно му звучи изявлението на бившия шеф на болницата проф. Любомир Спасов, че в държавната болница са вложени частни средства.

Самата болница има дълга и проблематична история, но предстои цялостна проверка на всички болници, които са държавни или с държавно участие, анонсира Христо Хинков.

Докладът за Майчин дом вече е на бюрото му, получил го е преди почивните дни и заключението по тази гореща точка предстоят.

Иначе Христо Хинков има уверението на финансовия министър Асен Василев, че парите за здравеопазване в бюджета ще са повече. Хинков е разговарял и за евентуално увеличение на здравната вноска, но на този етап са налага мнението, че има достатъчно пари в здравеопазването, но тези пари не се разходват правилно.

В засегнатите от наводнения райони засега няма опасност от възникване на зарази. Издадени са предписания към РЗИ в регионите за какво да се следи, като те са стандартни такива предписания в кризисни ситуации.

Хинков увери и че се извършва регулярен контрол на водите в Черно море. Ако възникне опасност от замърсяване в следствие наводненията в Украйна от язовира „Нова Каховка“, населението ще бъде предупредено. Голямото замърсяване идва от нашите отпадни води, които се изливат в морето, посочи Хинков.

Здравният министър не очаква да се наложи затваряне на плажове това лято.


loading...