Аргирова

Вирусологът проф. Радка Аргирова призна, че не среща разбиране от представители на учителското съсловие на срещите на експертния съвет от медици с МОН, на които учените убеждават педагозите в това, че ваксините са безопасни.

„Много съм огорчена. Участвам в срещите, организирани от МОН с учителите… Там сме 14-15 професори и доценти, които даваме всичко от себе си, за да отговорим на всички въпроси. И въпреки това получавам въпроси: „Колко пари ви плащат, за да говорите лъжи?“, разкри проф. Аргирова по NOVA News.

Ученият призова педагозите да проявят поне малко разум. „Това са учители, които учат нашите деца“, възмути се вирусоложката. И допълни, че докато тя дава научни доказателства и говори с научна терминология за ваксините, от другата страна не й представят такива. Вместо това, учители й казвали, че има вода във ваксините.

„Как да ги обучавам? Какво да разговарям с такива хора? Ваксините са такива, каквито са“, реагира проф. Радка Аргирова. Тя беше категорична, че ваксините срещу коронавируса са достатъчно проучени. „От 60 лежащо болни само двама са ваксинирани“, даде пример от собствения си опит лекарката.

Тя повтори, че маската е чудесна механична преграда, за да не постъпи голямо количество от вируса в организма на човека. И обясни, че понеже става въпрос за въздушно-капкова инфекция, именно количеството вирус е решаващо дали и ваксиниран човек ще се зарази.

Ако имаме антитела, те ще се преборят. Ако е много голямо количеството или много дълго време сме изложени на вируса, може антителата да не достигнат да го неутрализират, но болестта ще премине много леко, може и да не разберем дори, обясни още проф. Аргирова.

Тя прогнозира, че ако така продължаваме да не се ваксинираме и да се качва заболеваемостта, България ще остане едно „постоянно огнище на COVID и страната ни „ще бъде обявена за една опасна зона, в която е по-добре да не се ходи“. А това ще рефлектира и на всичко останало – и на икономиката, и на политиката, допълни вирусологът.

По думите й вариантът на коронавируса в момента, Делта плюс, има много по-къс инкубационен период, започнва със силно главоболие и отпадналост и изведнъж се стига до влошаване. Почти няма вече признаци като промяна на вкус и изчезване на обонянието, описа симптомите проф. Аргирова.

Виж още:Това е тестът, с който МОН иска да проверява учениците всеки понеделник и четвъртъкТестът, който просветното министерство предлага да се въведе в училищата, засега за децата от първи …Oct 25 2021skafeto.com


loading...