Арестуваха Кристиян Христов преди извънредната пресконференция относно казуса „Осемте джуджета“. Това видя репортер на News.bg.

Събитието трябваше да се проведе в БТА и на него трябваше да бъдат дадени неизвестни досега подробности по случая относно „порочните методи за овладяване на съдебната система“.

Минути преди обявения час 14:00 станахме свидетели на „уговарянето“ на Христов от няколко мъже в лек автомобил без различителни знаци. Попитани от News.bg за подробности, въпросните господа категорично отказаха коментар, но се идентифицираха като служители на ГДБОП.

В крайна сметка уговарянето, продължило около 15 минути и в което се чуха реплики „влез доброволно или ще ти дойдат качулките“, даде резултат и Христов отпътува в неизвестна посока.

Формалният собственик на дружествата „Изамет“ Кристян Христов е замесен в скандала, станал известен като „Осемте джуджета“. Работил е за Любена и Петьо Петрови.

По наша информация Кристиян Христов късно снощи е давал показания пред СДВР.

По всяка вероятност задържането му е свързано с вчерашната акция в ресторант в столичния в кв. „Драгалевци“. По първоначална информация обект на проверка са били бившият следовател Петьо Петров, по прякор Еврото, както и бизнесменът Размиг Чакърян, по-известен като Ами. Беше съобщено, че Еврото е избягал от ресторанта, под който са открити множество подземни изходи. Впоследствие стана ясно, че Петров е обявен за издирване.


loading...