балдуиновата кула

Лекарите във великотърновската болница „Д-р Стефан Черкезов“ се борят за живота на 44-годишната жена, която скочи от Балдуиновата кула на крепостта Царевец. Пострадалата е вкарана по спешност в операционната, съобщава Дир.бг, позовавайки се на свои източници в лечебното заведение.

Сигналът за инцидента бе подаден на тел. 112 около 14 часа, потвърдиха от полицията във Велико Търново. Жената е оцеляла, тъй като е паднала върху малка площадка от пръст и клони, намираща се малко под Балдуиновата кула.

Тя е свалена от спасителните екипи с помощта на пожарна стълба и е транспортирана в МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ в тежко състояние. След първоначалните прегледи пострадалата е вкарана по спешност в операционната и лекарите се борят за живота й. Тя е в тежък шок, с много счупени ребра и прешлени.

По неофициална информация 44-годишната жена е била лекувана в психиатрично отделение от дълбока депресия. След изписването й тя казала на родителите си, че ще скочи от високата кула. Близките й са следяли телефона й, но не успели да реагират навреме и жената осъществила намерението си.

По случая се води разследване.

Още от България


loading...