Балчик

Собствениците на украински автомобил, паркиран в Балчик, открили колата си с надупчени стъкла. За инцидента разказа пред Про Нюз Добрич Олга Бондаренко от Одеса.

„На 28 април сутринта, когато излизахме от дома, където сме отседнали, видяхме, че колата ни е с пробити стъкла на задното ляво и задното панорамно стъкло. Видяхме пет дупки, а в колата намерихме метални топчета“, каза Бондаренко, която смята, че по колата е стреляно.

На мястото дошли полицейски служители, които направили оглед. По думите на жената, полицаите са казали, че може да е използвана някакъв вид прашка.

„В България като туристи не сме влизали с никого в конфликти, живеем мирно и спокойно. Не знаем защо ни направиха това, много е обидно и страшно! Бягахме от страната си от обстрел, но за съжаление това ни се случи тук. Искаме просто да бъдем в безопасност. Моментът е сложен за нас, нямаме доходи, а смяната на това стъкло ще бъде неочакван разход“, добави жената.

От Районната прокуратура съобщиха, че не става въпрос за стрелба с огнестрелно оръжие. Украинският гражданин, който е собственик на автомобила, се е явил в Районното управление в Балчик и е поискал да му бъде предоставено удостоверение за инцидента, което да представи пред застрахователя.

Полицейски служител е посетил мястото, видял е пукнато панорамно стъкло, но не може категорично да се посочи от какво е нарушена целостта на стъклото. На мястото няма камери и свидетели. Предполага се, че става въпрос за непредпазливо или случайно деяние.

„Няма никакви данни да е стреляно с огнестрелно оръжие или друго такова“, каза говорителят на Районната прокуратура Даниел Илиев. Самият украински гражданин не е поискал да пусне жалба. Според полицията това, което се вижда на снимката, не е патрони, а вероятно сачми от лагери.

Виж още:Нов подарък от държавата за бежанците – дават им конфискувани от митниците стокиКонфискувани от Агенция „Митници“ неакцизни стоки на стойност 394 750 лв. ще бъдат предоставени в по…Apr 15 2022skafeto.com

Бежанец от Украйна заплаши да взриви хотел в Банско28-годишен бежанец от Украйна заплаши да взриви хотел в Банско и вдигна на крак полицията в курортно…Apr 14 2022skafeto.com

Хотелиери са пред фалит заради неполучена помощ за бежанцитеХотелиери в Балчик са пред фалит, след като и до момента не са получили помощта от 40 лв. от държава…Apr 18 2022skafeto.com


loading...