балъци

Според Сдружението на заведенията в България и Българската асоциация на заведенията в решението веригите за нехранителни стоки да могат да работят, ако ограничат обектите си до 300 кв. м, няма медицинска логика, става ясно от позиция на организациите.

„Зад това решение прозират големите чужди корпоративни интереси за сметка на малкия и среден семеен български бизнес“, смятат от организациите, предава БТА.

Според тях пандемията се управлява от „популистки, половинчати и предизборни решения“.

Министърът на икономиката Лъчезар Борисов съобщи по-рано днес, че магазините за нехранителни стоки с площ над 300 кв. м ще могат да работят при определени условия и уточни, че е подписал новите указания за работа след съгласуване със здравния министър.

Ето и пълния текст на позицията на Сдружението на заведенията в България и Българската асоциация на заведенията:

Малкият и среден бизнес срещу корпорациите

Правите ни на тотални балъци!

Днес беше легализирана работата на веригите за нехранителни стоки, ако ограничат обектите си до 300 кв/м. МОЛИМ!!! Тоест, намаляваме площта, за да сe наблъскат всички вътре на по-малко пространство, но дейността да си продължи. Много, много несериозно! И дискриминативно… Значи, заведенията работят на пълната си площ (когато изобщо работят), но с 50% от капацитета си. А веригите работят с намалена търговска площ, но със 100% от клиентите си… Хайде стига! Тук вече не може да се скриете зад медицинската логика… Зад това решение прозират големите чужди корпоративни интереси за сметка на малкия и среден семеен български бизнес!

„Третата вълна не прилича по нищо на втората“, каза на днешния брифинг Костадин Ангелов! Не, министър Ангелов, не прилича на първата! При първата беше затворена цялата държава при 25 случая на ден, а с обявеното днес решение при над 4000 случая дневно отново не работят само заведенията, фитнесите и моловете!

Популистки, половинчати и предизборни решения управляват пандемията! Съберете си акъла и покажете капацитет за взимане на правилните решения, господа. Казахме ви го в средата на март: „Всичко или нищо“ – или затваряте всичко, или отваряте всичко! А ако не отваряте – плащате навреме адекватни компенсации! Вие обаче не разбирате, не искате да го разберете или просто така ви изнася. За пореден път доказахте това, което ние повтаряме от самото начало, а именно – в това да затворите само 2-3 определени сектора няма никаква медицинска логика, а само чужди икономически и политически причини.

Щом няма проблем да работят магазините с преграждане на помещенията до 300 кв/м, ИЗИСКАВАМЕ НЕЗАБАВНО отваряне на всички фитнеси, танцови школи, дневни и нощни заведения, както и на всички останали бизнеси с помещения до 300 кв/м, а тези с над 300 кв/м площ да работят по условията на големите магазини и преграждане на 300 кв/м от площта си. Както и работа в откритите търговски площи! По тези правила и партита на открито можем да правим без проблем.

На ни се подигравайте!!! Стига дискриминация и двойни аршини!!!

Вие доказвате, че вашите три Д са: Демагогия, Дискриминация и Диктатура !

С последни капки на стоицизъм:

СЗБ и БАЗ

Виж още:Щабът: Пускаме част от магазините, България е втора в света по смъртност от К-19Част от магазините отново ще отворят врати. Самостоятелните обекти магазини за нехранителните стоки …Mar 25 2021skafeto.com


loading...