Барселонагейт

Зад аферата „Къща в Барселона“ или „Барселонагейт“, заради която премиерът Бойко Борисов не е свалил високото кръвно вече цяла седмица, се крие сянката на бившия му заместник в ГЕРБ Цветан Цветанов. Това споделят източници от службите, пише сайтът lupa.bg.

Цветанов отдавна искал да си отмъсти заради позорното му отлъчване от ГЕРБ. Преди броени дни той сам сподели пред медиите, че приближени до Бойко Борисов стоят зад „Апартаментгейт“. Това бил основният му мотив да осветли тайните на Борисов и да го постави в положение „да се обяснява пред медиите“ – нещо, което премиерът ненавижда.

Напоследък министър-председателят постоянно бил на тръни какво още ще изскочи в публичното пространство, защото именно бившият втори в партията – сега негов враг, знаел най-много за личния му живот. Борисов бил изнервен и заради политическата активност на Цветанов. Той от своя страна стяга партийни структури за нова формация. А министър-председателят бил наясно, че той ще измъкне значителна част от членската маса на ГЕРБ.

Всъщност, Цветанов и Борисов били лицата само във видимия спектър на битката. Истинската борба обаче била в задкулисието. Два кръга, родени от бившата Държавна сигурност, в момента кръстосвали шпаги в отчаяна борба за власт. На единия полюс били т. нар Библиотекари, на другия – кръгът Банкя. А по средата, като балансьор, който тъче и на двата стана, бил кръгът Монтерей.

Кой ще вземе превес в тази битка щяло да стане ясно съвсем скоро. Според отлично информирани с игрите на задкулисието буквално до 2-3 месеца в страната предстояли кардинални промени.

Вижте още:
elPeriodico: Разследването за пране на пари в Барселона води до БорисовКогато не върви – не върви… Политическото положение в страна е далеч от идеално, непрекъснато след…Feb 21 2020skafeto.com

elPeriodico: Затворил е разследваният за пране на пари магазин в БарселонаИспанският вестник „Ел Периодико“ продължи темата за пране на пари в особено големи размери с българ…Feb 22 2020skafeto.com

Управителката на магазина в Барселона е свързана с любовницата на СамоковецаИсторията около „Къщата в Барселона” става все по заплетена и колкото повече Борисов отрича, толкова…Feb 24 2020skafeto.com

loading...