Тол системата

Тол системата все още е в проект и пускането й бе отложено за 2020 г., но нейни служители, които в бъдещето ще контролират плащането на таксите за магистралите, вече глобяват нищо неподозиращи водачи. 

50 лева глоба и месец без книжка е наказанието на шофьор, който отказал да покаже личните си документи и тези на колата на служители на бъдещата тол система.

Той е санкциониран от Пътна полиция – Шумен, след което е обжалвал в Районен съд, но магистратите потвърдили наказанието.

На 26 юни около 17.35 часа край село Ивански бил спрян Голф с шуменска регистрация от служител на Националното тол-управление. Той се легитимирал и поискал от шофьора да му представи необходимите документи за проверка – свидетелство за регистрация, книжка и документ за самоличност.

Водачът обаче отказал да представи поисканите от проверяващите документи и напуснал мястото на проверката. Последвала докладна записка до началник сектор „Контрол и правоприлагане“ във Варна, стигнала впоследствие и до областната дирекция на МВР.

На 12 юли шофьорът бил поканен да се яви в КАТ и му бил написан акт за това, че отказал да изпълни указания на контролни органи, каквито били тол служителите на системата, която е още недействаща.

Въпреки жалбата, магистратите потвърдили санкцията от 50 лева и 1 месец лишаване от книжка. Решението все пак не е окончателно и подлежи на касационно обжалване.

Какво да гледаме при купуване на кола втора ръка в БългарияМоже би смятате, че е добра идея да си купим употребявана кола в България, а всъщност това не е дале…Nov 17 2019skafeto.com

loading...