Безмер

Черната кутия на разбилия се СУ-25 е намерена и днес ще бъде свалена и иззета. Това съобщи пред NOVA военно-окръжният прокурор на Сливен полк. Христо Тинев.

Той коментира, че се очаква днес пилотът да бъде разпитан подробно, тъй като вчера с него е направена само беседа.

„Беше в такова състояние, че обясненията му бяха несвързани, защото беше на системи. Не можеше да бъде абсолютно конкретен“, поясни прокурорът.

По думите на Тинев е рано да бъде казана каквато и да е била версия за инцидента.

„В такива случаи са техническа неизправност, грешка на пилота или друго непредвидено обстоятелство“, допълни той. Извършва се допълнителен оглед на мястото на инцидента.

Ден по-рано бившият командир на авиобаза „Безмер“ полковник Пейо Дончев губи управление над СУ-25, вследствие на което катапултира, а самолетът се разбива и избухва в пламъци. Военната летателна машина е изгоряла напълно.

На мястото на инцидента пристигнаха министърът на отбраната Димитър Стоянов и началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов.

Пилотът беше откаран във ВМА Сливен контактен, а малко по-късно беше и транспортиран със самолет „Спартан“ във Военномедицинска академия в София.

Виж още:Български Су-25 се разби край авиобаза БезмерИзтребител бомбардировач Су-25 загуби контрол при заход за кацане и се разби край авиобазата в Безме…Sep 29 2022skafeto.com


loading...