без ток

Над 100 населени места са без ток в следствие на проливните дъждове през последните часове. Към момента няма данни за бедстващи хора. Това съобщиха от Националния щаб за борба с наводненията, предаде БНР.

Най-сериозно е положението в София и София (област), затова съобщиха от Националния щаб.

Освен в района на София сериозно е положението и в Югозападна България.

Директорът на пожарната, главен комисар Николай Николов, даде подробности за ситуацията:

“Най-тежка, най-напрегната е ситуацията в Столичната община. Това е община Нови Искър, село Мировяне. Река Блато вдигна много нивото, наложи се за защита на гражданите да се строят диги. Обмисля се частична евакуация на застрашените къщи. Към момента оценката е, че няма непосредствена опасност за живота. След това върви надолу по поречието на Струма. Предвид изпускането на язовир “Студена“ и високите скатни води, повишиха речните нива на река Конска и река Струма“.

Наводненията застрашават и газопровода ни с Гърция, обясни още главен комисар Николов.

В същото време министърът на енергетиката Теменужка Петкова допълни, че към момента над 100 са населените места без ток в Северозападна България:

“Около 100 населени места са без електрическа енергия. Това са териториите – Видин, Враца, Монтана и София (област). Приблизително около 29 хил. клиента, които са без електричество. На територията на област Монтана има една подстанция, която е със сериозен проблем. Прави се всичко възможно да се пусне резервното захранване“.

Виж още:Реки преляха и в Пернишко, Трън обяви бедствено положениеОбилните дъждове през последните дни повишиха нивата на реките в област Перник. На места те излязоха…Jan 11 2021skafeto.com

Река отнесе джип край Симитли (ВИДЕО)Водите на река Градевска отнесоха джип „Опел Фронтера“ край Симитли днес на обяд. Шофьорът на автомо…Jan 11 2021skafeto.com

loading...