Беким Хаджиу

Беким Хаджиу е управителят на фирмата „Беса транс“, която е собственик на автобуса, изгорял след катастрофата на АМ „Струма“. Той проговори в ефира на БНТ от кантората на адвоката си в София.

Хаджиу и семейството му пътували в първия автобус. Децата му са били в последния автобус.

Собственикът на „Беса транс“ е пътувал с групите туристи в Истанбул.

Когато преминавал границата, разбрал, че единият автобус е катастрофирал. След това се върнал до мястото с такси. Останал на мястото на инцидента часове наред.

Автобусът е бил в техническа изправност. По думите на собственика той е преминал през сервиз и в Турция и в Македония преди пътуванията.

„Преди да тръгнем за Турция, им правим сервиз, контролираме, пък дори когато стигнем в Истанбул и там ходим на сервиз да се контролира, превозваме пътници, да видим каква е ситуацията. Всичко беше наред и натам и когато бяхме на сервиза там. Когато има нещо ни казват веднага да го оправим“, увери собственикът на „Беса Транс“.

Той отрече да е имало туби с гориво. Изключва възможността някой от пътниците да е внесъл лесно запалими вещества.

„Има туби във всеки автобус, те са с вода, всеки автобус трябва да ги има за всеки случай. Това е резервна вода. Строги контроли на влизане в България, багаж, шофьор – всичко – какво се носи“, уточни Беким Хаджиу.

Беким Хаджиу заяви, че до момента не е говорил пред медиите, защото е в шок от случилото се, но съдейства по всякакъв начин на разследващите за установяване на причините за инцидента.

„Казвах си защо не съм бил аз в този автобус, да умра и аз в автобуса и много пъти си казвах това“, заяви Беким Хаджиу.

Беким Хаджиу не пожела да коментира версиите за катастрофата, защото все още разследването продължава. Каза обаче, че три седмици преди инцидента автобусът е преминал технически преглед.

От 4 години фирмата извършвала превози до Турци, като цената е била по 80 евро и включва път и две нощувки в Турция.

Беким Хаджиу си е наел жилище у нас, за да съдейства на разследването. Той не се чувства заплашен от никого.

При катастрофата на 23 ноември загинаха 45 души, а други 7 бяха ранени.

Виж още:Опозицията в Скопие: Скрит от властта наркотрафик ли причини трагедията на „Струма“?Водещата опозиционна партия в Северна Македония ВМРО-ДПМНЕ поиска правителството да отговори дали пр…Nov 29 2021skafeto.com

„Струма“ пак в пламъци: Джип с жена с дете се запали край СимитлиДжип се запали край автомагистрала „Струма“, на още строящата се отсечка край Симитли. Жена с малко…Nov 25 2021skafeto.com


loading...