блокадата гешев

Блокадата на Орлов мост е приключила тази сутрин. Движението на най-възловото кръстовище в София вече е освободено след 18-часов палатков лагер от протестиращи срещу избора на Иван Гешев за нов главен прокурор, информира Дир.бг.

Проведената процедура вчера премина под натиск от улицата в две посоки. Около сградата на ВСС демонстранти настояваха Пленумът да избере Иван Гешев.

Противниците на номинацията му първоначално се събраха пред Съдебната палата, но по-късно решиха да се преместят на Орлов мост. Това създаде проблеми с пътния трафик, които се усетиха в почти цяла София.

В 9.30 днес недоволните от избора на ВСС ще се преместят пред Президентството. Те ще поискат от държавния глава отказ от подписване на указа за назначаване.

Пленумът на ВСС избра Иван Гешев за главен прокурор с 20 гласа „за“ и 4 „против“. За официалното встъпване в длъжност е необходимо държавният глава Румен Радев да утвърди решението с президентски указ.Цацаров и Гешев в Щатите – поканиха ли ги или ги привикаха?Главният прокурор Сотир Цацаров и заместникът му Иван Гешев са на посещение в САЩ. Визитата е по пок…Oct 16 2019skafeto.com

Сигнал за бомба опита да прекъсне избора на главен прокурорСигнал за поставена бомба в сградата на ВСС опита да прекъсне процедурата по избор на главен прокуро…Oct 24 2019skafeto.com


loading...