разпит бобокови

Васил Богданов, управител на фирмата “Монбат рисайклинг”, е направил самопризнания за схемата, по която са обвинени неговите шефове – братята Атанас и Пламен Бобокови, съобщава „Труд“.

Фирмата “Монбат рисайлинг” е дъщерна на “Монбат” АД и е създадена за рециклиране на акумулатори. Отделно Бобокови имат рециклираща фирма в Италия, откъдето внасят допълнителни суровини за производството си в България. Богданов е разказал, че благодарение на контакта им с освободения зам.-министър Красимир Живков, който притискал подчинените се в МОСВ, бизнесмените са получавали нотификации (разрешителни) да внасят не само опасни, а и всякакви други отпадъци от Италия. С изключение на “Монбат рисайлинг” фирмите, които получавали боклуците у нас, нямали нито капацитет, нито дейност да ги преработват, а само ги складирали и давали фактури, че отпадъците са оползотворени.

По разследването до момента са събрани 66 тома с доказателства, сред които има и данни за укриване на ДДС. За списъка с имена и размери на богатство на известни хора в периода 2003-2004 г., открит при обиските у Атанас Бобоков, изобщо не стана дума в залата на съда.

Прокуратурата: Разследване има и в Италия

“Изградена е верига от дружества, регистрирани в България и Италия, като целта е била да се развива дейност, която да изглежда законна”. Това обясни Ангел Кънев, зам.-шеф на спецпрокуратурата. Той уточни, че българските и италианските власти си сътрудничат и е сформиран съвместен екип по разследването в двете страни. Прокурор Кънев не изключи да бъдат повдигнати обвинения и на още участници в схемите, включително и на длъжностни лица.

Виж още:Каракачанов призна за връзка с Бобокови: Кум съм на Пламен и кръстник на трите му деца„Не знам точно в какво ги обвинява прокуратурата, но тези хора аз ги познавам като хора предприемчив…Jun 2 2020skafeto.com

Скандал: Списъкът на Бобокови от прокуратурата е извадка от книга на Григор ЛиловГлавна прокуратура пробутва на медиите списък на милионери и милиони, преписван от книга на журналис…May 31 2020skafeto.com

loading...