съпругата на бобоков

Бизнесменът Васил Божков се познава не само с разследвания за вноса на опасен боклук Пламен Бобоков, но и с още един клиент на Специализираната прокуратура по знаково дело за участие в организирана престъпна група – Георги Божилов – Жоро Тениса.

С единия избягалият в Дубай Божков се е снимал на яхта, а с другия е празнувал рожден ден, пише „24 часа“.

Фотосите изглеждат автентични, но от кого са правени, не е ясно.

На снимките се вижда, че Божков празнува рожден ден с Жоро Тениса. На купона са и половинките на двамата – Елена и Боряна.

За Божков, който е роден на 29 юли, има специална торта, украсена с пура. Според човек, който не е от близкото обкръжение на бизнесмена с 18 обвинения, но познава част от приятелите му, Тениса е бил на рожден ден с него и миналото лято. Божков обичал гръцкото крайбрежие. Затова през 2016 г. отпразнувал 60-годишния си юбилей на остров Миконос – перлата на Егейско море.

Името на Жоро Тениса се появи в медийните и съдебни хроники в средата на януари 2015 г., когато десетки спецполицаи и антимафиоти атакуваха луксозна къща в столичния кв. “Бояна” на бизнесдамата Мила Георгиева.

Акцията бе за разкриване на банда, замесена с наркотици.
Опасни връзки: Божков на яхта с Бобоков (СНИМКИ)

Опасни връзки: Божков на яхта с Бобоков (СНИМКИ)

Опасни връзки: Божков на яхта с Бобоков (СНИМКИ)

Опасни връзки: Божков на яхта с Бобоков (СНИМКИ)

В ареста тогава освен Георгиева бяха прибрани бившият ѝ мъж Михаил Георгиев, брат ѝ Ангел Ангелов, доведеният ѝ брат Максим Кулишев, бившата барета Мирослав Стоянов, Олег Попов и Георги Божилов-Тениса. След издирване бе заловен и Пламен Тлъстуша.

МВР и прокуратурата имаха подозрения, че групата или хора, които гравитират около нея, са свързани с поръчки за убийства, палежи и данъчни престъпления.

Но до обвинителен акт за такива престъпления не се стигна.

Делото е внесено в спецсъда само за участие в група за разпространени на дрога. Веднъж е върнато за доразследване и пак е изготвен обвинителен акт.

Последното заседание е било този месец, а следващото е насрочено за есента.

Освен за участие в наркогрупата в средата на юни Жоро Тениса е бил обвинен по едно от делата, които се водят срещу Васил Божков, който е в Дубай и се чака екстрадицията му.

По него хазартният бос е следствен за 7 престъпления, сред тях за побудителство към 4 убийства.

Тениса е подведен под отговорност за участие в групатана Божков, но каква е конкретната му роля, засега не е ясно. Той е на свобода срещу 10 000 лв. гаранция.
Наскоро в тв интервю Пламен Бобоков каза, че се познава с Божков от 90-те години и “се движат в един кръг”.

Виж още:Божков: Прокуратурата натиска НАП, #КОЙ инструктира Ангел Кънев (СНИМКИ)Бизнесменът Васил Божков обвини прокуратурата, че оказва натиск върху Националната агенция по приход…Jun 25 2020skafeto.com

Институциите мълчат в синхрон за ритона на БожковПочти месец след като подсъдимият по 18 обвинения милиардер Васил Божков информира, че един от ритон…Jun 24 2020skafeto.com

Прокуратурата нареди проверка на вилата на Васил Божков на ВитошаВърховна административна прокуратура (ВАП) сезира началника на ДНСК да извърши незабавна проверка на…Jun 23 2020skafeto.com

Божков: Опозицията е купена или разбита (ВИДЕО)Подсъдимият по 18 обвинения милиардер и Васил Божков направи ново обръщение чрез страницата си във Ф…Jun 23 2020skafeto.com

Бойко Борисов на разпит заради Васил Божков (СНИМКИ)Продължават действията по разследването по досъдебното производство, по което Васил Божков е привлеч…Jun 22 2020skafeto.com

loading...