Божков Кадиев

Васил Божков е бил галеник не само на ГЕРБ, но и на Орешарски, и властите преди това. Тази теза застъпи в ефира на „Важното, казано на глас“ по bTV Radio Георги Кадиев. По думите му бизнесменът е бил под чадър през цялото време.

Днес обвиняемият бизнесмен Васил Божков пусна обещаната „Истинска приказка“ във фейсбук под формата на комикси. „Всички прилики с действителни лица и събития не са случайни“, пише Божков за историята в картинки.

В приказката си Божков се връща към 2014 година и законодателни промени. В ефира на bTV Radio Кадиев обясни, че през 2013 г. са направени законодателни промени, но са изпуснати по невнимание лотарийните игри. Година по-късно той инициира промени, които да обложат лотарията с 15% данък върху оборота. В пленарната зала обаче предложението не е прието, а ГЕРБ инициират нови промени. Така се запазва възможността, дадена по времето на кабинета „Орешарски“, но с гласовете на ГЕРБ – „операторите“ на хазартни игри „да си избират“ какви такси да плащат.

В серията картинки Божков намеква, че е плащал 20% от печалбата от „Национална лотария“ под формата на подкуп, за да може тя да се облага по различен начин. В тази връзка Кадиев изчисли, че ако твърденията са верни, това означава, че бизнесменът е отчел на управляващите 130 млн. лева за последните 5 години.

Той коментира още, че вероятно в момента Божков прави опит да сключи сделка с властта, за да няма последствия за него. Според него за да се стигне до сегашната ситуация, на Божков трябва да му е бил поискан по-висок процент. След като той не се е съгласил, те са му казали: Добре, тогава ще вземем 100%, допълни Кадиев.

Бившият зам.-министър на финансите коментира още, че съжалява за случващото се в министерството. По думите му е невъзможно министърът да не е знаел какво се случва в държавната комисия по хазарта или да не е забелязал липсата на 700 млн. лв. приходи в бюджета. Кадиев допълни, че няма обяснение защо прокуратурата не проявява интерес към случващото се.

По-рано днес бившият зам.-министър на финансите и бивш депутат от БСП се разпозна в публикувания от Васил Божков комикс. В нея издирваният бизнесмен разказва една различна версия на познатата арабска приказка за Али Баба.

Ето какво пише Кадиев във фейсбук (без редакторска намеса):

Божков разказва точно това, което си мислех.

“Разбойникът от опозиционната шайка”, т.е. аз, внася закон за 15% данък. Не знам защо ме нарича разбойник, вероятно защото искам да плаща по-висок данък.

ГЕРБ отхвърля закона.

Борисов го праща при Менда, която му пише нов закон, който скрито го облагодетелства.

После Борисов го праща при Горанов, който му иска 20% от печалбата, което Божков си плаща като поп цели 5 години.

Приказката е без завършек. Не разбираме защо се разваля тази чудна схема.

Разбира се, докато няма доказателства, това е просто приказка за лека нощ.

Алъш-веришът очевидно продължава. Божков търси сделка с Борисов.

Горанов и Менда са без значение.

1 юни е. Ден на детето.

Тази приказка не може да остане без продължение.

Божков разказа приказката за Али Баба, всички се питат има ли доказателстваБизнесменът Васил Божков отправи нов удар срещу управляващите с иновация – далаверите на властта бях…Jun 1 2020skafeto.com

loading...