Бойко Борисов актуализация промяната ваксини МВФ в България Тоталитарните режими Балкански поток тръби Бойко Борисов Марк Рюте минимална заплата месечна помощ
Бойко Борисов

Най-добрата актуализация на бюджета е оставката на правителството. Това заяви лидерът на ГЕРБ и бивш премиер в първия си коментар за коалиционната криза, настъпила след като в сряда лидерът на „Има такъв народ“ Слави Трифонов обяви „край на агонията“ и изтегли министрите от кабинета си.

Борисов твърди, че Кирил Петков си купувал депутати с по 10 000 лв. от другите парламентарни групи.

Бойко Борисов не коментира през седмицата, а днес говори пред актива на ГЕРБ във Велико Търново. Той повтори тезата си от сряда, че е спрял тока в Банкя, а за цялата държава: „Газ няма, ток няма, вода няма…“, каза Борисов и направи сравнение на цените на тока от април 2021 г. – 33.68 лв, а през май 2022 г. – 162 лв. , т.е, четири пъти по-евтин. Излиза, че разликата при Кирил Петков е девет пъти, каза бившият премиер.

„Ако ГЕРБ управляваше, токът нямаше да се вдигне и със стотинка“, заяви Борисов.

По думите и опита на Борисов – един кмет, ако не иска пари, не е кмет и същото се отнасяло и за министрите. Затова е не проумява обвиненията към министър Гроздан Караджов, че искал пари от бюджета за министерството. Също така Борисов е убеден, че „ако не се беше случила „Промяната“, магистрала „Хемус“ между Плевен и Ловеч вече ще да е на асфалт.

От думите на Борисов стана ясно, че депутатите на ГЕРБ няма да подкрепят актуализацията на бюджета в пленарна зала. От една страна не може да се управлява така – през три месеца нов бюджет, според Борисов. От друга той заяви и че тази актуализация е вредна, тъй като „ако вкарат този бюджет и ние ги подкрепим, това значи само за пенсии 20 млрд. лв. през 2024 година. Тоест ще оставим дългове и на внуците си.“

„Не можеш да изчегърташ това, което не се чегърта“, заяви Борисов, а залата посрещаше думите му с възгласи „Бойко, Бойко!“ и „Избори!“ и „Победа!“.


loading...