бойко борисов бтв

Аз не се меся в изборите на този момент. Преди сме се месили на много места в страната. Сега оставих Изпълнителната комисия на ГЕРБ сама да си промотира местните избори. Това заяви премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов в интервю за БТВ.

„В евроизборите видях краха в очите на хората. „Апартаментгейт“ ни разби, тежко репутационно ни удари. Колко министри, зам.-министри отстраних. Само и само хората да са убедени и да повярват, че това е било случайно и не е стил. Победата показа, че хората повярваха и одобриха този начин на действие“, допълни той.

„Като дойдат избори, има цели щабове, които мислят каква мръсотия да се направи. За съжаление, много пъти им се получава. Така беше Костинброд, така беше Истанбулската конвенция, с козичките, с Африканската чума“, заяви премиерът Бойко Борисов във връзка с възникналото в Сливен и Карнобат напрежение предизвикано от слуховете, че социалните работници извеждат непълнолетни от учебните заведения.

„Искам да се обърна към тези хора в Сливен, в Ямбол. Това е друг вид Костинбродска афера. Сега минават и говорят, че държавата ще им взима децата. Какво ще ги прави държавата тези деца? Къде ще ги настани? Единственото, което го има в закона, е, че ако хванат родител, който изнасилва детето си, ако го пребива като куче, когато едно дете е лишено от грижа, хвърлено в калта, като животно…” , каза още той.

„Няма такава стратегия, няма такъв план. Това е безумно! Сезирана е прокуратурата, разпоредих и на ДАНС, и на МВР. Ще ги хванат. Разни пастори партийни, които ходят и лъжат хората. През 2007-2008 г. в смесените райони се говореше, че като дойде Борисов, ще им сменя имената, ще ги изселва. Целта на конспирацията е слухът да се завърти. Нашата стратегия е да ги квалифицираме тези деца”, категоричен бе Борисов.

По темата с парите за медицинските сестри премиерът заяви, че никога не ги е подвеждал. „Отнасям се с огромно уважение към тях. На медицинските сестри им е дадено. През 2009 г. , когато дойдохме на власт, им дадохме над 2 млрд. лв. 5 млрд. сме дали през 2019 г. На медицинските сестри им е дадено. Никой не казва, че отделяме малко пари в здравеопазването“, подчерта той.Бойко Борисов: Само да построя „Хемус“ и ще се махна от политиката„Преди година водихме разговори и обещах, че ще си отида от политиката, когато „Хемус“ е готова. Маг…Oct 4 2019skafeto.com

loading...