отговорно правителство

ГЕРБ не е обмисляла и не смята да предлага забрана на неправителствени организации. Така премиерът Бойко Борисов коментира предложението на ВМРО за забрана на Българския хелзинкски комитет. Борисов изтъкна пред телевизия „Европа“ значението на неправителствените организации като коректив на управляващите. Бойко Борисов заяви, че партия ГЕРБ никога не обмисляла подобен вариант.

Премиерът бе включен по телефона по време на пространно интервю с председателя на БХК Красимир Кънев. „Никога не коментирам работата на други партии и техните решения. В нашето коалиционно споразумение има текстове, които спазваме. Така че какво са решили ВМРО, си е тяхно право, на тази партия“, започна Борисов.

ВМРО поиска от главния прокурор Сотир Цацаров да прекрати дейността на Българския хелзинкски комитет.

„Ако ме питате за моето мнение, аз винаги съм бил за свободата на словото и за свободата на изразяване на различни позиции. С Хелзинкския комитет, в случаите, когато се е налагало, сме работили добре. И не виждам никаква логика мен да ме питате дали съм за или не. Неправителственият сектор е изключително важен като коректив на всяко едно управление, защото думата „власт“ не я харесвам, и винаги когато са ни подавали сигнали, които са могли да бъдат отработени и са били правилни, ние сме се съобразявали с тях. Така че от ГЕРБ нямаме такива предложения“, бе категоричен Борисов.

Според водещия Георги Коритаров обаче логиката на въпроса му е, че подобна тема се превръща в потенциален аргумент в предизборната кампания. По-рано в предаването той подчерта, че единият от вносителите на предложението за забрана на БХК е кандидат-кмет на София – а именно Ангел Джамбазки, евродепутат и зам.-председател на ВМРО.

Борисов обаче бе категоричен.

„Човешките права, свободата на словото са били символ, който партия ГЕРБ винаги е изповядвала, затова пак повтарям – ние дори не сме обмисляли подобен вариант“, подчерта премиерът Бойко Борисов.Бойко Борисов с топ новина: Хваща се на бас за БМВПремиерът Бойко Борисов обяви още една много добра за България бизнес новина. И този път министър-пр…May 19 2019skafeto.com

loading...