борисов немски

Категорични сме, че военната операция трябва да спре. Рискът от хуманитарна криза е много голям. Възникне ли хуманитарна криза, мигрантите ще дойдат. Това заяви пред журналисти след срещата си с президента Румен Радев министър-председателя Бойко Борисов.

„Настояваме да бъдат прекратени военните действия. Само дипломацията може да реши този конфликт. Отчетохме, че мерките ни към този момент работят идеално и имат нула миграция. Що се касае до извънредни ситуации, които могат да дойдат – поровели сме учения, имаме разработени планове. С президента обсъдихме и защитата ни на сухопътните граници. Беше много полезна среща”, обобщи премиерът.

„Външните министри вече го решиха. Над 5 млрд. стокооборот с Турция имаме. При едни санкции, ще загубим милиарди. Надявам се дипломацията и обединените усилия на всички да даде резултат. Да не забравяме, че Турция е държава член на НАТО и може да иска задействане на член 5-и. Тогава ще стане много интересно. Те официално говорят за това”, заяви Борисов.

„200 000 мигранти, ако влязат в България, не зная какво ще се случи със страната. Ако влязат в Странджа, не искам да се ангажирам с резултата”, посочи той.

„Ние спазваме всички нормативни актове и участваме активно в правенето на политика и на НАТО и на ЕС, и искаме конфликтът да свърши незабавно”, подчерта Борисов.

„Опасност от бежанска вълна няма. Ситуацията е съвсем различна от 2015 и 2016 г. Борисов плаши с бежанци предизборно. Внушава страх у хората, за да играе спасителят. Толкова е прозрачно. Прави го преди всички избори”, заяви пък по същото време в Ямбол председателят на БСП Корнелия Нинова.Борисов се стресна заради бежанците: Ако са мъже иди-дойде, но ако са жени и деца, какво ще правим?Министър-председателят Бойко Борисов свиква утре, 15 октомври, заседание на Съвета по сигурността въ…Oct 14 2019skafeto.com

Ердоган: ЕС да чуе внимателно думите на Борисов, че Турция е по-близо до България, отколкото БрюкселЕвропа е разбрала посланието, че ако нарича Турция „окупатор“, Анкара ще отвори вратите си за бежанц…Oct 14 2019skafeto.com

loading...