България Македония бойко ноев отбранителната индустрия

Факт е, че българските самолети ще бъдат приземени. Фабриката на илюзиите е затворена, няма кой да дойде от Луната и да ни помогне, а тези самолети няма да има какво да ги правим. Това заяви бившият военен министър Бойко Ноев пред БиТиВи.

По думите му България няма да има възможност да инвестира в нови военни проекти и няма да имаме средства да купуваме нова военна платформа. България трябва заедно със своите съюзници да намери решение как ще охраняваме въздушното си пространство, настоя бившият министър на отбраната. 2% от БВП на Германия за отбрана са различни от 2% от БВП на България. Затова търсенето и гоненето на целта от 2% от БВП не решава проблемите на България, изтъкна Ноев.

Ноев не се съмнява, че ръководството на Министерство на отбраната ще изпълни решението на парламента да окаже военна и военно-техническа помощ на Украйна, но с грижа за нашата армия и нашите съюзнически ангажименти в рамките на НАТО. Решението на парламента има основание да се превърне в мощен катализатор на българската армия, подчерта Ноев.

Според него това решение отваря възможност на политическо и военно ръководство да търси нови решения, да общуват по-добре с нашите съюзници да подобрим състоянието на авиацията ни. Войната продължава своя ход и своето действие благодарение на украинските военни сили, но трябва да направим така, че да не дойде на наша територия, каза още Бойко Ноев.


loading...