борислав михайлов оставка

Президентът на Българският футболен съюз – Борислав Михайлов подаде оставка.

Новината бе обявена на официалния сайт на родната централа, като в съобшението се казва:

„Днес президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов подаде оставка, която ще бъде представена пред членовете на Изпълнителния комитет на заседанието в петък. Позицията му е следствие от създалото се напрежение в последните дни; обстановка, която е в ущърб на българския футбол и на Българския футболен съюз.

След дългите години, прекарани на поста, и с множеството си контакти на високо международно ниво, г-н Михайлов изразява категоричната си готовност да продължава да помага за развитието на българския футбол по всякакъв начин“.

Новината идва часове, след като премиерът Бойко Борисов пожела оставката на Михайлов. Първият човек в държавата ни се позова на срамната загуба от Англия в понеделник с 0:6, както и събитията около мача – скандалите с расизъм и отзвука, който те имаха в европейските медии.

Веднага след искането на оставката Михайлов обяви, че няма никакво намерение да я подава. Следобед обаче той вече промени решението си.

Михайлов е начело на футбола ни от 2005-а, като бе преизбиран 3 пъти на поста, на конгреси от 2009-а, 2013-а и 2017 г. Бившият капитан и вратар на националния тим свика и заседание на Изпълкома в петък, когато вероятно ще се дискутира насрочването на извънреден конгрес и избор на следващ шеф на централата.Бойко Борисов поиска оставката на Борислав МихайловПравителството преустановява отношенията си с Българския футболен съюз до подаване на оставка на пре…Oct 15 2019skafeto.com


loading...