Симеон Кръстев

Премиерът Бойко Борисов е връчил на посетилия София сръбски външен министър Никола Селакович дар за президента на западната ни съседка Александър Вучич, пише белградският ежедневник „Новости“, цитиран от Агенция Фокус.

Сръбското издание посочва, че става въпрос за картина, отразяваща момент от откриването на работата по строежа на газопровода „Балкански поток“ и пуска снимка.

Интересно е да се отбележи, че през последните седмици Вучич не спира да се хвали с „Балкански поток“ и дори си организира откриването му на сръбска територия, докато обичайно рекламиращият се с проекта български премиер Бойко Борисов публично мълчи по темата.

„Новости“ пише, че Селакович е разговарял с Борисов за политическото, инфраструктурното и икономическото сътрудничество между двете страни, както и за мерките, предприети в борбата срещу вируса Covid-19.

На срещата на първия дипломат на Белград с българската му колега Екатерина Захариева, отбелязва „Новости“, двамата са констатирали, че отличните лични отношения между сръбския президент и българския министър-председател са от голямо значение за двустранното сътрудничество между двете страни, което трябва да се засили чрез политически диалог на ниво външни министри.

Първото, което е направил сръбският министър след пристигането си, е било да посети храма „Света Неделя“, където се е поклонил пред мощите на Светия цар Милутин и е разговарял с главния секретар на Синода на Българската православна църква епископ Герасим.

Следобед той се срещна и с президента на България Румен Радев, отбелязва изданието. Това е първото официално двустранно посещение на ниво външни министри от 2014 г. насам.

Виж още:Борисов защити Навални: Изключително важно е да не бъде заглушаван гласът на опозициятаАрестът на Алексей Навални след пристигането му в Русия нарушава неговите права и застрашава сигурно…Jan 18 2021skafeto.com

Борисов: Управлявам майсторски, Радев да каже кои пари да спра – на пенсионерите, на учителите, на лекаритеНова задочна размяна на реплики между премиера и президента се случи, докато Бойко Борисов бе на пос…Jan 18 2021skafeto.com

Георги Марков загадъчно: Борисов да внимава с „вентилаторите“ в ГЕРБАко ситуацията наложи, президентът може да промени датата на изборите, но в рамките на конституционн…Jan 18 2021skafeto.com

Руското посолство тагна Бойко Борисов в позицията за ареста на НавалниПосолството на Русия в България тагна премиера Бойко Борисов към публикация в официалната си страниц…Jan 19 2021skafeto.com

loading...