Борисов и Вучич

Симеон Кръстев – художникът, нарисувал станалата обект на голяма обществена дискусия картина с Бойко Борисов и Александър Вучич, отвърна на огъня, с който от дни го обстрелват мнозина, предава Дир.бг.

Платното, изобразяващо българският премиер и сръбския президент на инспекция на газопровода „Балкански поток“, бе подарено от Борисов на Вучич миналата седмица.

Художникът на Борисов и Вучич: Хейтъри, не съществувате, рисувал съм Фандъкова и Гунди (СНИМКИ)

Веднага след избухването на арт скандала, Кръстев беше крайно рязък: „Гнусни хейтъри, може да пишете каквото си искате, не ви чета! Не съществувате!“, написа той във фейсбука си.

Няколко дни по-късно пусна пореден пост по темата: „Много хора търсят карфицата в моето око, а не виждат гредата в своето. А на моралистите, които ме съветват да се покрия, да се сниша, докато отмине бурята, ще кажа – няма да стане! Аз си творя, работя по други поръчки и ще слагам мои картини където си искам и когато си искам! А на зложелателите и моралистите пожелавам да се пазят, защото злобата докарва инфарктни състояния! Да сте живи и здрави!“.

Той публикува и серия свои портрети, сред които на столичната кметица Йорданка Фандъкова, Яворов, Стоичков, Гунди, дядо Добри и др. „за колегите, които пишат, че съм некадърник“.

Художникът на Борисов и Вучич: Хейтъри, не съществувате, рисувал съм Фандъкова и Гунди (СНИМКИ)

Кръстев допълни, че поръчката за „най-известната картина в България“ била възложена от фирмата, която строи „Балкански поток“. От компанията са се обърнали към 30 художници и всички те предложили свои работи.

Кръстев е направил три картини, една от които е избрана да отиде като дар за сръбския президент. Готви се и изложба в НИМ с останалите.

Виж още:Симеон Кръстев: Не правя кич, Тициан също е рисувал по поръчкаКартината, която Борисов подари на Вучич, е реализъм, но не соцреализъм, заяви тази сутрин по БТВ Си…Jan 22 2021skafeto.com

loading...