Сигнал за всяване на паника срещу Бойко Борисов внесъл в Комисията за финансов надзор Владислав Панев от “Демократична България”. Той е заради твърденията на лидера на ГЕРБ за състоянието на “Неохим”, който спрял производство заради високата цена на газа. Панев опроверга тези твърдения.

Според Панев твърденията на Борисов и местните директори на торовия завод в Димитровград противоречат на официално подадената информация до инвеститорите за печалба от над 75 млн. лева за първите 6 месеца от тази година.

“Има си ясен ред за оповестяването на всяка важна новина за борсово търгувана компания, която може да оказва влияние на цената ѝ. Той не включва изявления пред медии на бивш премиер в компанията на изпълнителния директор и собственик. И то апокалиптични такива – за принудително спиране на работа (от сайта на Неохим се вижда, че става въпрос за планов ремонт, който се извършва всяко лято), за масово освобождаване на работници и т.н..

Капиталовият пазар е стълб за развитието на всяка успешна икономика. Дълго време беше неглижиран от ГЕРБ, като Владислав Горанов говореше, че за него по-важен е пазара на череши в Кюстендил. Изявленията от събота са доказателство, че нищо не се е променило.

КФН ще проверя Борисов заради разпространяване на лъжи и паника за "Неохим"

Да, инфлацията и поскъпването на суровините се отразяват тежко на голяма част от индустрията. Вероятно и печалбата на Неохим ще падне. Но си има правила за информиране на пазара и те трябва да се спазват. Бойко Борисов не е над закона”, пише още Панев.


loading...