Борисов Нинова Шенген

Изпълнили сме всички критерии за Шенген, ядосва ме, че все още не е факт. Това каза премиерът Бойко Борисов от парламентарната трибуна в отговор на въпрос на лидера на БСП Корнелия Нинова, която изтъкна, че е отправила питането за Шенген преди 2 месеца и половина месеца.

„Радвам се, че много внимателно наблюдавате къде ходя и какво говоря. Въпросните думи за които ме питате. Мога да ви отговаря с едно изречение. Всичко, което е било необходимо за Шенген, е направено и всички институции в Европа са казали, че България трябва да бъде в Шенген“, посочи Борисов в отговора си на питането на Нинова.

Той изтъкна, че това е заслуга на много български правителства.

„Ние сме изпълнили всички критерии, вие сега се хващате за някакви думи“, допълни премиерът.

Той поздрави лидера на БСП за представянето на партията на местните избори, но коментира, че не приема нейната оценка, тъй като се интересува повече от тази на хората.

Министър-председателят отговори и на обвиненията на Корнелия Нинова, че Себастиан Курц е пътувал в икономична класа, а премиерът с правителствения самолет.

„Себастиан Курц в момента не е никакъв, той не е канцлер на Австрия. Канцлерът на Германия беше с правителствен самолет, премиерът на Гърция беше с правителствен самолет, а за съжаление ние щяхме да се пребием с този „Фалкон“. Но нека напомня, че този тогава ненужен самолет на държавата от 100 млн, а бяха докарани и два, а ние с мъка върнахме единия, а понеже ми задават и въпроса с какво ходи президента Радев до Китай? Всички държави в Европа го правят. То пести време, пътуват делегации, върши се работа. Да ви покажа колко сте дребнава. Моите хора могат да излязат и да направят декларация и за заменките по ваше време“, посочи още Борисов.

Премиерът обърна внимание, че за разлика от Корнелия Нинова, два пъти е обещавал и си е подавал оставката.

„Вие излъгахте един милион ваши избиратели за тази оставка! Но все пак в къщата на обесения не се говори за въже. За конгреса – отидох, гласувах за две минути и си тръгнах. Нека журналистите да ви кажат. Не знам кое ви ядоса толкова много от това посещение. Може би, че г-жа Мария Габриел беше избрана с толкова голямо мнозинство“, каза още Борисов.

По въпроса за оставките – излъгах не един милион българи, а вас и няколко бизнесмени в България? Искате ли да ви кажа няколко имена и колко пари хвърлихте върху това да ме смените в БСП. Няма да овладеете БСП, поне в скоро време. Не ме дразни, когато българи отидат на високи постове. Напротив. Дразни ме, когато използвате държавни пари за личните си цели, отсече в отговор Нинова.Хърватски вестник: Курц дойде с билет – икономична класа, а Борисов – с Airbus за 150 пасажериБългария, заедно с Румъния и Хърватия, е сред бедните страни членки на ЕС. Австрия пък е сред по-бог…Nov 22 2019skafeto.com

loading...