борисов нова телевизия

Премиерът на България Бойко Борисов гостува в сутрешния блок на „Нова телевизия“, където водещите Аделина Радева и Виктор Николаев започнаха интервюто с блиц въпроси. Същите бяха задавани през цялата седмица на останалите лидерски интервюта преди изборите – с Веселин Марешки, Валери Симеонов, Красимир Каракачанов и Корнелия Нинова.

На въпрос дали има приятели, той категорично заяви: „Аз приятели нямам. Още от началото, защото… И преди съм го казвал – разочарованието веднага идва, защото започват да злоупотребяват. Нямам приятелски кръг“.

„Обирали са ме няколко пъти. В Банкя къщата, апартамента. Това е в предишни години, а не откакто съм премиер. Беше по времето на управлението на БСП. Не ги хванаха крадците. Не се заяждам“.

Хобито му пък е гледането на кучета. Борисов призна още, че в момента не рисува, с каквото се бе похвалил преди години, но пък понякога помага на внучето си да го прави.

Запитан за най-голямата лъжа срещу него по време на кампанията, Борисов каза: „Аз тази кампания си направих труда да не я слушам. Но помня, че последното беше Костинбродската афера, която беше чудовищна манипулация. Има още време, днес е петък. Аферата тогава стана в Деня за размисъл – събота“.

На въпрос дали е имало момент, в който искрено е искал да излезе от политиката, Борисов откровено заяви, че това е всеки път, когато нещо не стане както трябва, поради субективни причини – работник да обърка фугите, или нещо друго.

Премиерът Борисов е категоричен, че не се намесва и няма да се намеси в съдебната система. Така той обоснова нежеланието на коментира избора на главен прокурор, който се състоя вчера на Пленум на Висшия съдебен съвет и аргументира отказа на правосъдния министър Данаил Кирилов да направи номинация.

„Съдиите си избират съдия, прокурорите – главен прокурор“, заяви Борисов.

Премиерът коментира протестите така: „Разделението на протестиращите помогна да не се сбият и да не се окървави този ден, което щеше да е отвратително. Бяха взели прекалено много мерки, но си заслужаваше поради простата причина, че се търсеха провокации с тях“.

„Не е вярно, полицията е била 20 пъти повече от протестиращите. Те си имат схема за всякакви такива мероприятия, футболен мач, два протеста, три протеста, как те биха могли да се спрат“, каза още премиерът.

„Подаваш си заявление къде искаш да протестираш, ако е свободно отиваш и протестираш. Ако не отиваш на другото място. Законът е отиваш, подаваш, който е пръв получава място, след това ти дават друго място“, обясни министър председателят.

„Накрая бяха останали 10-ина души. Осигурили са им трасе, за да стигнат до президентството, където да си протестират. Дали одобрявам да затварят най-оживеното кръстовище в София? Категорично не. Върховенството на закона е да спазваш закона. Какво би станало, ако всеки кмет отиде да си закрие кампанията на някое кръстовище? Правилно ли е?“, запита премиерът.

Борисов коментира изказването на президента Росен Плевнелиев, според който Румен Радев може да се възползва да не подпише документът за назначаване на Иван Гешев. „Не се меся в работата на президента. Като всички имаме претенции да имаме равно отдалечение между властите, нека не се коментираме една друга. Законът е такъв ВСС с 20 на 4 гласа е избрал този кандидат за главен прокурор. Сега документът отива при президента, кога той ще го подпише е негова работа. Може само да чакаме“, посочи Бойко Борисов.

Премиерът коментира и твърденията дали ГЕРБ са омръзнали на избирателите. „Трябва да докажем, че сме най-добрите. Нормално е да омръзнем, ама това е като своя жена или свой мъж. По-добро засега няма. Нещо може за момента да ти се стори по-добро, по-русо, но накрая става ясно, че по-добро от своето няма“, заяви Борисов и допълни: „Леко, леко си се примъкваш вкъщи и си мълчиш“.

„Нашата партия вече отговаря на всички. Кой както се чувства“, завърши Борисов. Бойко Борисов: След изборите ще доизчистим партията„След изборите ще доизчистим партията, навсякъде, където има нужда“, заяви премиерът Бойко Борисов в…Oct 23 2019skafeto.com

Борисов след голямата новина за България: Благодаря ти, Сергей!В началото на днешното правителствено заседание премиерът поздрави всички, които са работили за отпа…Oct 23 2019skafeto.com


loading...