Бойко Борисов актуализация промяната ваксини МВФ в България Тоталитарните режими Балкански поток тръби Бойко Борисов Марк Рюте минимална заплата месечна помощ
Бойко Борисов

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов няма да даде доброволно имунитета си. Това коментира той в рамките на редовната си сутрешна сводка пред медиите в Народното събрание. „Няма да си дам имунитета на съучениците на Гешев“, направи препратка към Борислав Сарафов той.

„Вчерашното изявление на бившия главен прокурор показа, че всичко, което е направил като главен прокурор, е било подготовка на неговия политически проект. Въпреки че ме накараха да кажа, че няма да коментирам – развеждането ни като мечки по прокуратурите… Ако си спомняте – в единия случай ме питаха дали съм чел вестник „Марица“ и списание „Лайфстайл“. И че съм казал, че ще се оженя след 5 години, когато се шегувах. По-страшно беше във Върховна касационна прокуратура, където дойдоха трима прокурори и питаха защо съм поискал оставката на Гешев. И в него разговор зададох елементарен въпрос – вие президента Радев викахте ли го? Той първи му поиска оставката. Христо Иванов викахте ли го? Не. Кирил Петков викахте ли го? Не. Асен Василев? Не. Атанас Атанасов? Не. Корнелия Нинова? Не. Слави Трифонов. Не“, възмути се Борисиов.

В годините вече 20 проекта били почнали единствено и само на гърба на Борисов, затова самият той не се притеснява от новия проект на Иван Гешев. „Аз вчера не чух една дума за ДПС. Нито дума за Радев. Нито дума за когото и да е. А моят имунитет, уважаеми, ми го дава българският народ?“

Вече има и яснота относно дългоочакваната лидерска среща между първите две сили в парламента ГЕРБ и ПП/ДБ, която вчера бе отложена. Тя ще се проведе в 10 часа в Народното събрание.

„Бяхме в постоянна комуникация, за да се проведат Комисията по енергетика, Комисията по правни въпроси, да вземат необходимите решения относно декларацията за подкрепа на Украйна. Декларация относно ВСС, да не избират главен прокурор сега с този състав. (…) В 10 часа ще се видим. Но това не са срещи, които от тях ще произлизат новини. Ние вчера свършихме всичко, което имаше за днешния ден. Така че ако има нещо за решаване на Министерски съвет или нещо подобно – подобни срещи в работен порядък бързо ще бъдат решени“, уточни на наш въпрос Борисов.

Бившият премиер коментира и очакваната визита на президента на Украйна Володимир Зеленски у нас. По информация на News.bg той се очаква да посети Народното събрание в четвъртък.

„Президентът Зеленски е един от хората, които към момента определят световната политика, водейки война с агресора Русия. Подобно посещение би било много добър знак за демократичната общност, за потвърждаване на евроатлантическите ни задачи, цели. (…) Така че, ако има такава визита, ще се видим с него“, заяви Борисов. И подчерта – имало две теми, които го притеснявали – какво се случва с теча на язовира „Нова Каховка“, както и със сигурността на най-голямата ядрена централа в Европа АЕЦ „Запорожие“.