Борисов Пазарджик

Премиерът Бойко Борисов е на инспекция в Пазарджик. С него са министрите на здравеопазването проф. Костадин Ангелов и на екологията Емил Димитров.
Те инспектират чисто нов завод с модерни инсталации за обработка на отпадъци. „Как няма да сме първи по смъртност, като е най-лесно да се хвърли на полето, а после да се запали и да се обгазяват хората. Това е правено досега, защото е най-лесно. А ето ние как намираме начин и го правим модерно. 31 млн. лв. са инвестирани тук“, каза Борисов.

„Депото е било спряно през 1986 г. Сега коя година е? Тези, които обичат да бърборят, да видят какво направили за 50 г. И да го сравнят с нашата работа за 10 г.“, призова премиерът. Той уточни, че депото ще доведе до пречистване на въздуха и това моментално ще рефлектира върху здравето на хората.

Премиерът анонсира и новина за нов път за 80 млн. лв., който да изведе трафика от града и да е бърза отсечка за пътуващите към магистралата. Строи се и нова спортна зала, като се ремонтира и старата.

На място в града проф. Костадин Ангелов разкри за нов проект за медицинските сестри. „Ще субсидираме общините допълнително, за да се получат по-високи заплати за лекарите и сестрите, които отидат да работят в провинцията. Сега разработваме програма за жилища и ето тук ще направим реновация на тази сграда, която да бъде давана на медицински сестри, за да могат да учат. Ще могат да го ползват и лаборанти“, каза здравният министър и уточни, че проектът е за 7 млн. лв.

„Преди месец за сестрите взехме решение, че тази професия – специалист по здравни грижи, ще бъде приоритетна. Студентите ще получават войни стипендии, а университетите, които откриват тази специалност, ще имат повече финансиране.

Тук поискаха и ангиограф и по ваше разпореждане подготвихме парите, които тази седмица вече ще бъдат преведени на болницата“, каза още Ангелов.

„Благодарим на лекарите за грижите и вече оздравелите са повече от болните, което го дължим на вас! Затова помагаме и виждате, че Министерство на здравеопазването действа и организира всичко бързо“, заяви на свой ред Борисов.

 


loading...